Zomerse uitjes die plezierig én leerzaam zijn voor je kids

Inmiddels is het alweer zomervakantie, de tijd waarin je als papa veel uitjes met je kids maakt. Bijna zie je door het enorme aanbod aan dingen die je kunt doen ‘het bos niet meer’. Van een dagje naar het strand tot een doodnormale wandeling op een zwoele zomeravond. Dát doen waar jouw kinderen zin in hebben; het geeft als vader voldoening om je kinderen te zien genieten tijdens leuke uitjes. Om een beetje overzicht in het enorme aanbod aan zomeruitjes te brengen, volgen in deze blog wat interessante uitjes voor jou en je kids. Natuurlijk zijn het er teveel om op te noemen. Voor de handigheid heb ik specifiek gekeken naar uitjes waar jouw kinderen, naast een onvergetelijke tijd beleven, er ook nog iets van opsteken. Wellicht dat je door deze blog nog geïnspireerd raakt, in plaats van verzuipt in de vele mogelijkheden die er zijn.

Daguitjes

Even gegoogled te hebben, kom je eigenlijk al snel de gangbare uitjes tegen. Musea bezichtigen, naar de dierentuin gaan, een pretpark bezoeken, vakantie vieren op een bungalowpark… Dit zijn de dingen die ik al vaak met de kids gedaan heb. Een aanrader: bezoek een spannend klimpark.

Het klinkt misschien een beetje ouderwets, maar simpelweg met je kinderen naar een buitenspeeltuin gaan blijkt eigenlijk al een heel goed idee te zijn. Kijk maar eens naar de positieve effecten die buitenspelen met zich meebrengt.

Om even wat meer out of the box te denken: ik stuitte laatst op een website met leuke kinderworkshops. Zijn jouw kinderen bijvoorbeeld geïnteresseerd in koken? Lijkt het ze tof om graffiti te maken? Een Djembe workshop? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Vakanties voor kinderen

Als je online zoekt naar meerdaagse uitjes, kom je snel op het idee om een weekendje weg te gaan, vakantie in Spanje op een all-in resort… Wat mij hierbij in het bijzonder opviel, waren begeleide kindervakanties waar jouw kinderen zelfstandig aan deel kunnen nemen. Op jeugdkampen ondernemen kinderen leuke activiteiten: van boogschieten tot surfen en kanovaren. Tegelijkertijd leren kinderen iets bij: denk aan een Engelse taalreis of een computerkamp, waar kids op een educatieve en leuke manier iets bij wordt gebracht. Ik was best onder de indruk van de vele verschillende soorten jeugdkampen die er tegenwoordig zijn: van een gamekamp tot wakeboardkamp! Bij Juvigo kun je een groot aanbod aan jeugdkampen vinden. Ik heb hem alvast op mijn lijstje gezet voor volgend jaar!

Een exotische mogelijkheid: op wereldreis met je kids. Ik had al eens wat interessante reizen in Verweggistan uitgestippeld. Zou zoiets ook mogelijk zijn met de kinderen erbij? Hoe zou het voor mijn kinderen zijn, om in aanraking te komen met het Onbekende…

Zo. Even een paar spinseltjes over leuke/leerzame uitjes op papier gezet. Ik hoop dat dit jullie een beetje op ideeën heeft kunnen brengen, zo last-minute in de zomer. Hebben jullie misschien nog tips voor leuke kinderuitjes, die bovenal heel leerzaam zijn?


Reacties

Eén reactie op “Zomerse uitjes die plezierig én leerzaam zijn voor je kids”

 1. Indonesia’s Best and Many Complete Online Slot Gambling Bookies

  The particular Userbolavip site offers also been pre-loaded with various features which are intended for
  the particular safety and comfort and ease of loyal consumers throughout Indonesia.
  Simply by registering as a member an individual can immediately like a variety of advanced and attractive functions the best and most trusted online slot gambling site Userbolavip has.

  Complete type of game
  By becoming a new member of the particular Userbolavip
  online betting site, you can find various varieties of online
  gambling online games. Not only slot machine games, here you can also find other popular types of games such since soccer gambling or sports
  betting, casino gambling, poker, and so on. All games will also be guaranteed quality as they are provided by the best online gambling websites in the world.

Geef een reactie