Ook papa heeft zijn nachtrust nodig!

door

in

Een moeder heeft het zwaar wanneer zij net een baby op de wereld heeft gezet. Opeens zijn er gebroken nachten; de baby moet verzorgd en gevoed worden. Het is allemaal even wennen voor een nieuwe moeder.
Maar vergeet papa niet! Ook papa’s zijn moe en moeten wennen aan hun nieuwe rol. En dat is allemaal mooi en zo, maar gebroken nachten kunnen behoorlijk frustrerend zijn. Speciaal voor die nieuwe papa’s, hebben we een paar tips op een rijtje gezet.

Tip 1. Deel de gebroken nachten met je partner

Wanneer je net papa geworden bent, dan weet je als geen ander dat baby’s 24 uur per dag verzorging nodig hebben. En ja, soms slapen ze. Maar ze worden nooit op vaste tijden wakker ’s nachts. In slaap vallen en niet weten wanneer je wakker gemaakt wordt, is heel zwaar. Dit is dan ook echt iets wat je het beste samen kunt doen, om de beurt. Spreek dus voor je gaat slapen af, wie naar de baby gaat als hij wakker wordt. Dan weten jullie allebei waar je aan toe bent.

Tip 2. Zorg voor een lekker bed

Lekker slapen doe je natuurlijk in een comfortabel bed. Ten eerste, zorg voor een goed matras. Maar het oog wil ook wat! Want als je ergens blij van wordt, is het nu eenmaal leuker. Schaf dus een leuk dekbed aan en overweeg om een mooi houten bed te kopen. Ik noem maar een dwarsstraat, als jij er maar blij van wordt.

Tip 3. Weet wat je moet doen

Iedere ouder zal wel eens met z’n handen in het haar staan, omdat je het gewoon even niet meer weet. Maar zorg dat dit niet te vaak gebeurt door je simpelweg te verdiepen in de verzorging van de baby. Heeft je baby ’s nachts een fles nodig? Zorg dan dat je weet hoe en hoeveel je moet klaarmaken. Als je dit midden in de nacht nog moet gaan uitzoeken, dan ben je daar heel veel kostbare tijd aan kwijt. Je had in die tijd allang weer in bed kunnen liggen. Zorg dus dat je weet wat je moet doen wanneer de baby midden in de nacht wakker wordt.