Welke maat trampoline heeft mijn achtertuin nodig?

De kinderen willen een trampoline! En ik ga graag in op deze wens. Het verplaatst het gespring van de kinderen binnen namelijk naar buiten. Daarbij kan het geen kwaad dat de kinderen iets minder gamen, maar meer buiten gaan spelen. Echter is er één probleempje. Onze achtertuin is niet de meeste grote achtertuin die je bedenken kunt. Sterker nog, de vraag ‘welk formaat trampoline heeft mijn achtertuin nodig?’, is een terechte vraag! Een trampoline moet namelijk wel passen.

Het feit dat een trampoline een groot ding in de tuin zal zijn, heb ik geaccepteerd. Maar wij willen ook nog graag kunnen zitten in de achtertuin. Dus wat ons betreft moet er plek zijn voor een trampoline, maar ook een zithoek. Ik ging op onderzoek uit naar het juiste formaat van een trampoline.

Welke maat tuin?

Wat ik groot vind, kun jij middelmatig of zelfs klein vinden. Daar valt niet over te discussiëren. Wat ik wel kan kan vaststellen zijn de maten van tuinen. Een tuin met een oppervlakte tot 30 m2, noemen we een kleine tuin. Een tuin met een oppervlakte van 30 tot 60 m2, noemen we een gemiddelde tuin. Een tuin met een oppervlakte boven de 60 m2, noemen we een grote tuin. Onze tuin valt onder het kopje ‘kleine tuin’. Het lijkt mij vrij logisch dat je in een kleine tuin, niet de grootste maat trampoline neer gaat zetten. Maar welke maat trampoline is dan wel geschikt?

Welke maat trampoline?

Mensen gaan er vaak vanuit dat een trampoline rond is. In een kleine tuin neemt een ronde trampoline veel ruimte (die niet gebruikt wordt) in beslag. En dat is natuurlijk zonde! Tegenwoordig zijn er ook rechthoekige trampolines te koop en dat is ideaal voor een kleine tuin. Een rechthoekige trampoline neemt door zijn vorm namelijk een stuk minder ruimte van de tuin in beslag. In een kleine tuin is het dus belangrijk om de ruimte zo efficiënt mogelijk in te delen.

Als je de mogelijkheid hebt om de trampoline in te graven, dan oogt dit een stuk ruimtelijker. In een kleine tuin lijkt een ingraven trampoline minder ruimte in te nemen. Een nadeel aan het ingraven van een trampoline is dat je de trampoline minder makkelijk verwijderd.

Rechthoekige trampoline voor een kleine tuin

Rechthoekige trampolines zijn er dus in verschillende maten. Welke maat je kiest, hangt af van hoeveel ruimte je inleveren wil. Zelf kies ik voor de kleinste maat. Deze rechthoekige trampoline kan gemakkelijk in de hoek geplaatst worden. Mijn kinderen zullen niet met z’n allen tegelijk kunnen springen, omdat de trampoline hier te klein voor is. Ze zullen dus om de beurt moeten doen. Gelukkig is er nog plek in de tuin waar ik kan zitten om de tijd bij te houden.