Gaan baby’s en een goede nachtrust samen?

Een goede nachtrust, iedere jonge ouder droomt ervan! Als kersverse papa van de meest lieve, maar oh zo wakkere baby ’s nachts, weet ik daar alles van. Het antwoord op de vraag ‘gaan baby’s en een goede nachtrust samen?’ is dan ook ‘nee!’ Wanneer je een baby hebt, moet je inleveren op je nachtrust. Maar wees gerust (haha, mooie woordspeling), deze papa heeft wat tips voor je. Tips om de toch zoveel mogelijk rust te smokkelen in de nacht.

Tip 1. Doe alsof je slaapt!

Wanneer je de baby hoort, doe dan net alsof je niet wakker wordt. Je vrouw zal er niks van begrijpen. ‘Hoe kan het toch dat die kerels overal doorheen slapen’, zal ze tegen haar vriendinnen zeggen overdag. Tja, jij snapt er ook niks van dat je die baby niet hoort. Maar je bent ook zo moe…

Tip 2. Zorg voor een lekker warm bed

Een lekker warm bed slaapt namelijk veel beter. Kies voor een donzen dekbed van Whitecloudz, dan weet je zeker dat je lekker onder de wol ligt. En denk maar zo, alle beetjes helpen voor je nachtrust. Een fijne deken dus ook.

Tip 3. Zorg dat je baby goed slaapt

Dit zou natuurlijk eigenlijk bovenaan moeten staan. Want als de baby goed slaapt, hoef je ook niet te doen alsof je er niet wakker van wordt. Oftewel, een slapende baby is een goede nachtrust voor papa.

Zorg er dus voor dat je baby goed slaapt, maar hoe?

  • Inbakeren! Het moment dat wij begonnen met inbakeren, werd onze nachtrust vele malen beter. De baby slaapt er simpelweg rustiger door.
  • Co-sleeping. Ik weet het, menig papa moet er niet aan denken! Maar geloof me, na heel veel verstoorde nachtrust is er nog maar één ding waar papa aan denken kan. Namelijk slapen! En als de baby slaapt, slaapt papa ook.
  • Laat je baby overdag niet teveel slapen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker wanneer je zelf telkens overdag in slaap mietert.
  • Zorg voor een fijn bedje. Net als dat je zelf lekker onder een donzen dekbed kruipen wil, wil je baby er ook lekker bijliggen. Zorg dus voor een fijn matrasje en een fijn dekentje.

Je kunt natuurlijk gebruik maken van deze goedbedoelde tips. Maar laat ik één ding voorop stellen. Het antwoord op de vraag ‘gaan baby’s en een goede nachtrust samen? blijft ‘nee’…