67% van de vaders hecht geen waarde aan Vaderdag

Uit onderzoek van e-Kortingscode.nl blijkt dat 67% van de vaders geen tot weinig waarde hecht aan Vaderdag. Opvallend: Tweederde van de mannen is ontevreden over de cadeaus die zij krijgen op deze dag. Dit onderzoek is gehouden onder 1050 respondenten.

Vaderdag 2019

 

Er zijn verschillende redenen waarom vaders weinig hebben met Vaderdag. Zo leeft de traditie niet zo sterk bij mannen als bij vrouwen. Zo’n kwart van de mannen vergeet deze speciale dag bij eigen (schoon)vaders, en dat zelfs vaker dan één keer. Daarnaast is het moeilijker om voor vaders een cadeau te kopen. Moeders zijn al gauw tevreden met bloemen of chocolade, maar daar zul je maar weinig vaders blij mee maken. Tweederde van de mannen zegt dat ze cadeaus krijgen die ze helemaal niet willen.

Ook al vinden mannen Vaderdag niet zo speciaal, de helft van de respondenten vieren deze dag jaarlijks. Het grootste deel viert het met de eigen vader, maar er wordt ook extra aandacht gegeven aan opa’s en overgroot opa’s. 80% van de kinderen geeft zijn of haar vader een cadeau.

Voorspelling record uitgaven

Ondanks het feit dat we met z’n allen weinig aandacht besteden aan cadeaus voor onze vaders, worden er dit jaar wel record uitgaven verwacht. Er wordt ook verwacht dat er een verandering zal komen in het soort cadeaus dat we aan de vaders geven. We zullen niet gauw meer gaan voor de standaard cadeaus als sokken, onderbroeken of een stropdas. Bijna de helft van de ondervraagden neigt geld uit te geven aan speciale uitjes zoals kaartjes voor een concert of sportevenement. Alcohol is ook een goed thema voor cadeaus; denk aan een Beerwulf bierpakket of the Sub van Heineken (een biertap voor thuis).

Over e-Kortingscode.nl

Regelmatig onderzoekt e-Kortingscode onder haar ruim 260.000 leden diverse topics in de consumentenmarkt. In samenwerking met het ledencollectief verzamelt dit platform
dagelijks de beste acties, kortingen en kortingscodes van ruim 4.600 Nederlandse webshops. Het gebruik van de diverse deals op e-Kortingscode zijn gratis voor alle gebruikers.


Reacties

Geef een reactie