Weet jij al wat voor led dimmer je nodig hebt?

Onze energiekosten zijn met 40% gedaald! Dat komt onder meer doordat we bijna alle lampen in huis hebben vervangen voor led lampjes. Misschien denk je, hoe kan dat nou? Led lampjes zijn namelijk best prijzig! Maar dat haal je binnen nog time er weer uit. Led lampen gaan namelijk meer dan 35.000 branduren mee, dat is maar liefst 30 keer langer dan gloeilampen. Daarnaast heeft led verlichting een lage energieverbruik én is led verlichting beter is voor het milieu. Het is dus absoluut de moeite waard om je oude lampen te vervangen voor led verlichting.

Maar let wel even op als je ook een led dimmer kopen wil. Niet iedere led lamp is namelijk dimbaar. Daarvoor heb je de juiste combinatie van led lamp met led dimmer voor nodig.

Waarom heb je een led dimmer nodig?

Niemand verplicht je om een led dimmer te nemen. Maar als de kinderen ’s avond op bed liggen en je samen met je vrouw op de bank een filmpje kijken wil, brengt een led dimmer net even wat meer sfeer aan je avond. Een led dimmer is er dus puur voor de sfeer.

Om een led dimmer op je led lamp te kunnen zetten moet je ten eerste een led lamp hebben die ook dimbaar is. Is je led lamp niet dimbaar, dan kun je het sowieso al vergeten.

Let er dus goed op wanneer je een led lamp aanschaft, dat deze ook dimbaar is. Daarnaast is het ook handig om te weten dat de minimale belasting van een led dimmer lager is in vergelijking met de aangesloten led lamp. De totale wattage van de led lamp blijft 10% onder de maximaal wattage belasting van LED dimmer.

Verdiep je in de dim technieken, de zogeheten fase aansnijding en fase afsnijding. Vaak is dit heel onduidelijk aangegeven op de verpakking doordat ze een Engels woord, een synoniem of type schakeling gebruiken. De led dimmer moet met de dimbare driver in een led lamp samenwerken. Bekijk goed of er voor jouw led lamp een fase aansnijding of een fase afsnijding nodig is.

Vraag het een expert!

Is het een onduidelijk verhaal voor je? Schroom niet en vraag het aan een expert! Zij kunnen je zeker verder helpen in je zoektocht naar welke led dimmer je nodig hebt bij je led lamp.

 

 

 


Reacties

Geef een reactie