kunstgras

5x waarom kunstgras met kinderen zo fijn is

Je kunt vast wel een paar redenen bedenken waarom je liever kunstgras dan echt gras in je tuin hebt. Het blijft groen, je hoeft het niet te maaien en het ligt er altijd netjes bij. Kortom, kunstgras is praktisch, het is gemakkelijk, en het is multifunctioneel. Maar wat vinden de kinderen er eigenlijk van? Zouden ze liever natuurlijk gras of kunstgras in de tuin hebben? Voor jou misschien een vraag, voor mij inmiddels een weet! Want onze kinderen zijn heel blij met het stuk kunstgras in de tuin. En dit is waarom!

Kunstgras voelt zacht

Kunstgras van tegenwoordig voelt echt niet meer aan als een borstelbaan. Het voelt juist heel lekker en zacht aan. Kinderen vinden het daarom heerlijk om op kunstgras te spelen. Het voelt alsof ze op een zacht kleedje liggen, maar dan in de tuin op een stuk kunstgras. Je kunt dan ook gerust je baby in het gras neerleggen en voor je het weet, kruipt hij weg. Natuurlijk gras voelt ook fijn aan, maar tijdens de drogere en warmere periodes kan het behoorlijk stekelig zijn.

Kunstgras geeft geen vlekken op kleding

Dit is vooral heel fijn voor papa en mama. Het is overigens niet zo dat je met kunstgras geen risico meer loopt op nare vlekken, maar de bijna niet te verwijderen groene vlekken op je kleding blijven je bespaard. Je kinderen kunnen voetballen, ravotten en stoeien. En tuurlijk, glijden ze uit en vallen ze op het gras. Er moet natuurlijk wel gespeeld worden!

Kunstgras droogt sneller

Ken je dat, dat je na een regenbui lekker in het gras gaat zitten en langzaam maar zeker voel je je billen steeds een beetje natter worden? Met kunstgras zul je deze frustratie veel minder ervaren. Na een regenbui blijft natuurgras namelijk langer nat dan kunstgras. Dat droogt gewoon sneller. Zeker als de zon schijnt. Even schuilen voor de regen, even wachten en hup weer naar buiten om te spelen.

Kunstgras is ideaal voor een zwembad

Kinderen hebben niets liever dan een zwembad in de tuin. Op kunstgras kun je gerust een aantal weken een zwembad zetten, zonder dat je gazon eraan gaat. Want dat is nu eenmaal een grote frustratie wanneer je een zwembad op natuurgras plaatst. Het is gegarandeerd dat wanneer je je zwembad na een paar weken weer weghaalt, je gazon zichtbaar en vaak blijvend beschadigd is. Bij kunstgras hoef je alleen maar even te borstelen en het ligt er weer schitterend bij.

Kinderen kunnen het hele jaar op kunstgras spelen

Natuurlijk gras vergt onderhoud en dat is vaak meer werk dan je denkt! Met al dat onderhoud zullen je kinderen een paar weken per jaar niet op het gras mogen spelen. Kunstgras hoef je slechts één keer goed neer te leggen en het is klaar! Je kinderen kunnen er elke dag van het jaar op voetballen, picknicken, radslagen maken, koprollen en hutten bouwen.


Reacties

Geef een reactie