Alleen het beste voor je huisdier

“Pap, mag ik een huisdier?”, vraagt ze terwijl ze je met puppy ogen aankijkt. Hoe kun je daar iets op weigeren? Mij is het niet gelukt, met als gevolg dat we nu twee poezen in huis hebben. En eerlijk is eerlijk, we zijn ontzettend blij met deze beestjes. Ze brengen zoveel liefde en gezelligheid, dat we van kattenbak tot aan een krabpaal, alleen maar het beste voor ze willen.

Poezen zijn zonder twijfel één van de populairste huisdieren in Nederland. Ze zijn niet alleen schattig maar ook lekker ondeugend, onafhankelijk, nieuwsgierig en loyaal! Daarbij, als je goed voor het diertje zorgt, kun je jaren lang genieten van hun gezelschap. Want als je alleen het beste voor je huisdier wilt, krijg je er ook heel veel voor terug. Dit is slechts een kleine greep uit alle voordelen van het hebben van een huisdier. Maar hier zijn 5 redenen waarom poezen en katten de beste huisdieren zijn.

Minder kans op allergieën

Dit geldt voor je kinderen die in ontwikkeling zijn! Want wanneer je kleine kinderen hebt, of als er een kleintje onderweg is, kan een poes in huis het risico op het krijgen van allergieën verlagen. Voor zo’n beestje wil je dan toch alleen maar het beste?

Levende muizenvallen

Hoe schattig en pluizig je poes ook is, het is en blijft gewoon een roofdier! Met als grote voordeel dat ze hun jagersinstinct zo nu en dan lekker laten gaan. Geen muizen in jouw huis! Althans… Laatst kwam onze lieve pluizebol een (dood) cadeautje op de mat brengen…

Je wordt slimmer

Of was je al slimmer? Hoe dan ook, volgens onderzoek scoren katteneigenaren qua intelligentie hoger dan hondeneigenaren.

Positief effect op kinderen

Het hebben van een huisdier, waaronder een poes of kat, helt kinderen sociale vaardigheden te leren. En dat niet alleen, het kan hen ook helpen om te gaan met traumatische ervaringen.

Altijd iemand om mee te spelen

En kinderen hebben altijd een maatje, een knuffeldier en iemand om mee te spelen. Zeker in het begin, wanneer ze nog klein en speels zijn.

 


Reacties

Geef een reactie