De beste tips voor mac & cheese

door

in

Ik hou van eten! Ik hou van vlees op de BBQ, ik hou van verse groenten en goed uitgewerkte gerechten. Echt, ik kan daar zo van genieten! Mijn kinderen niet. Bij ieder stukje, bij ieder dingetje dat er maar even anders uitziet, begint het gezeur. Dit lust ik niet, dit wil ik niet, ik heb geen hongeeeeeer. Het enige wat ik ze kan voorschotelen en direct naar binnen schuiven is mac & cheese. Hou op met me hoor!

Maar goed, mac & cheese dus! Volgens de experts van dit mac and cheese recept kan er niet veel misgaan bij het maken van mac & cheese. Maar toch kun je echt wel wat tips gebruiken wanneer je voor de eerste keer mac & cheese klaar maakt. Daarbij mis ik toch ook altijd wel wat groente, dus ik zal ook de beste groente-combi’s met je delen.

Het belangrijkste van mac & cheese: kies de juiste kaas!

Het is geen rocket science om mac & cheese te kunnen maken, maar belangrijk is wel om de juiste kaas te kiezen. Cheddar is de beste keuze voor de beginnende  mac & cheese maker. Wanneer je dat eenmaal onder de knie hebt, kunt het eens proberen met jonge kaas. En weert een stapje verder kun je de klassieke mac & cheese maken door jonge kaas te combineren met een beetje oude kaas. Om het jezelf gemakkelijk te maken, gebruik je geraspte kaas.

Elleboog macaroni?

Wanneer je de klassieke mac & cheese gaat maken, doe je dat met elleboog macaroni. Echter is dit niet perse een must voor het gerecht, je kunt gerust een beetje spelen met verschillende soorten pasta. Waar je wel goed op moet letten, is de kooktijd van de pasta. Je wil namelijk geen papperige pasta krijgen. Het gerecht zelf is al papperig genoeg als je het mij vraagt.

Ingrediënten toevoegen

Zoals ik dus al zei, ik mis altijd een beetje groente in de mac & cheese. Maar het mooie is, aan mac & cheese kun je heel gemakkelijk ingrediënten toevoegen! Zo zijn champignons een heerlijke toevoeging. Maar ook broccoli en bloemkool zijn groentes die heel goed passen bij dit gerecht. Daarnaast kun je ook spek gebruiken, in plaats van ham. Dit maakt het gerecht net even wat zouter, waardoor je geen extra zout meer hoeft toe te voegen.

Mocht je kind nou echt alleen de klassieke mac & cheese willen, dan kun je rauwkost, zoals komkommer, paprika, worteltjes en tomaatjes naast de mac & cheese serveren. Ach, en what the heck, we steken ook gewoon de BBQ er bij aan. Zo is iedereen in het gezin blij.