3x waarom je een dakkoffer op je auto wil

Wanneer je vader wordt en de kinderen opgroeien, komen er van die dingen op je pad, waar je van te voren niet over na had gedacht. Dat zijn geen wereldschokkende dingen, maar voornamelijk praktische dingen. Tja, je bent een kerel of niet. Zo kwam ik er afgelopen zomer, toen we voor het eerst met z’n vieren op vakantie gingen, achter dat alle zooi die mee op vakantie moet, niet meer in onze auto past. Waar je vroeger wat onderbroeken, kleding en sokken in een weekendtas mikte, wordt nu de halve inboedel ingepakt. Daar heb ik me bij neergelegd. Maar waar ik me niet bij heb neergelegd, is dat ik al die zooi in de auto moet proppen. Dat is namelijk verre van relaxt! En zo kwam het dat ik de zoekterm ‘dakkoffers kopen‘ op Google intikte.  Ik kwam er achter dat een dakkoffer niet alleen heel handig is voor extra ruimte. Nee, een dakkoffer heeft veel meer voordelen. En dankzij deze voordelen, wil jij waarschijnlijk nu ook een dakkoffer op je auto.

Een dakkoffer is het hele jaar door handig!

Je denkt namelijk misschien dat je een dakkoffer alleen voor de zomervakantie gebruikt. Maar wanneer je zo’n ding eenmaal hebt aangeschaft, gebruik je de dakkoffer iedere keer wanneer je een roodtrip gaat maken. Zelfs voor een weekendje weg zetten wij nu de dakkoffer op de auto. Hij zit namelijk zo op het dak gemonteerd en het geeft zoveel extra ruimte! Super fijn.

De kinderen hebben extra ruimte

Het voordeel van extra ruimte in de auto, is dat het voor de kinderen ook een stuk relaxter is. Ze zitten niet meer helemaal ingebouwd tussen de tassen. Er is weer ruimte voor hun eigen spulletjes, die ze nu binnen handbereik hebben. En geloof me, dat scheelt een heleboel gezeur onderweg. En daar zijn papa en mama weer erg blij mee. Kortom, het is een dakkoffer zorgt voor een positieve cirkel.

Het kost geen extra brandstof

Iets wat vaak gedacht wordt, is dat een dakkoffer extra brandstof kost en heel veel lawaai maakt tijdens het rijden. Dat is dus met de nieuwe dakkoffers van tegenwoordig niet waar. Dakkoffers worden tegenwoordig aerodynamisch gemaakt, dat betekent dat ze stil en licht zijn, waardoor dat geen effect heeft op de weerstand en het brandstofgebruik. Echter moet je wel een beetje rekening houden met hoe je de dakkoffer indeelt. Zware objecten moet je zo dicht mogelijk bij de dakdragers neerleggen, maar liever nog gewoon in de achterbak. Je moet het tenslotte er zelf in en uit tellen. Ook moet je het gewicht zo gelijk mogelijk verdelen in de dakkoffer.

Al met al heb ik dus geen spijt van het aanschaffen van een dakkoffer. Sterker nog, ik wou dat ik het eerder had gedaan.