Voorlezen moet!

door

in

Stel, jij behoort tot onze doelgroep (Papa). Dan is de kans klein dat jij vanavond aan je kind(eren) hebt voorgelezen. In het geval jij niet tot onze doelgroep behoort, maar wel tot de groep die het vaakst deze site bezoekt (Mama) is de kans veel groter dat jij vanavond hebt voorgelezen. Althans, dit blijkt uit onderzoek dat recent is gepubliceerd. Vandaar dat nu onder leiding van Prinses Laurentien een campagne is gestart om vaders te stimuleren meer voor te lezen. Als het aan de Prinses ligt, worden vaders zelfs verplicht om voor te lezen.

Dat voorlezen belangrijk is en leuk ben ik het helemaal mee eens. Het is goed voor de ontwikkeling en ik vind het ook een heerlijk moment van samenzijn met de kids.

Aan de andere kant begrijp ik ook heel goed dat papa’s niet altijd graag voorlezen. Mannen zijn vaak visueel ingesteld en willen een beetje actie in het verhaal; explosies, achtervolgingen, spannende plotwendingen, goeie grappen met een dubbele bodem en dat soort dingen. Want na de drieëntachtigste keer hetzelfde Dikkie Dik verhaaltje voorlezen is er voor papa de lol wel vanaf.

Daarom een oproep aan alle kinderboekenschrijvers:
Denk bij het volgende kinderboek dat je gaat schrijven ook eens aan de papa die het moet voorlezen. Graag een paar mooie knallen, schietpartijen, spanning en sensatie (maar niet teveel want ons kroost moet nog wel rustig kunnen slapen) en graag een paar goede grappen waar zowel vader als kind om kunnen lachen.
En het moet ook nog zo verrassend zijn dat het na de zoveelste keer voorlezen nog steeds leuk is!

Succes.

Hierbij vast een tip van Ja-papa.nl:
Ik zou wel een kindje lusten