Het KISS-principe

Heb je wel eens gehoord van het KISS-principe? KISS is een acroniem dat al sinds de jaren 70 in de programmeurswereld wordt gebruikt. Het staat voor ‘Keep it simple, stupid!’ en wordt vooral gebruikt om aan te geven dat je als programmeur je code kort, simpel en duidelijk moet houden.

Eigenlijk is het KISS-principe op allerlei zaken van toepassing.

Organiseer je een kinderfeestje? Geen ingewikkelde spelletjes, honderd activiteiten en aan het eind van het feestje een viergangen-menu! Gewoon even verkleden, knutselen en misschien nog even buiten een spelletje schipper-mag-ik-overvaren is voor de meeste kleintjes al spannend genoeg. KISS!

Ga je wokken in zo’n wokschuur. Een paar ingrediënten tegelijk gebruiken is veel lekkerder dan achttien verschillende ingrediënten tegelijk wokken. KISS!

Ga je als onervaren klusser een huis verbouwen? Hou je ideeën zo eenvoudig mogelijk, anders eindig je bij ‘Help, mijn man is een klusser!’. KISS!

Koop je speelgoed voor je kinderen? Je mag dan zelf wel graag een Lego Mindstorms robot willen bouwen, of Monopoly willen spelen, maar je peuters en kleuters willen eigenlijk gewoon een houten treinbaan. KISS!

By Pibaxa hebben ze KISS helemaal begrepen. Zij hebben een eenvoudig stuk speelgoed bedacht, dat je kinderen uren zoet kan houden. Geen franjes, maar mooi afgewerkt, eenvoudig en puur speelplezier: de speelplank. Mijn kinderen zijn er helemaal weg van!

De speelplank is voornamelijk als glijbaan bedoeld. Je zet de speelplank tegen een koffietafel, bankstel, krukje of de eettafel aan en de kinderen hebben een glijbaan. Onze kinderen zijn gek op buiten spelen, maar af en toe laat het weer dit niet toe. Dan zetten we de speelplank neer. Eerst glijden de kinderen er gewoon vanaf, na een tijdje beginnen ze er ook tegenop te klimmen, en even later bedenkt de kleuter er allerlei spannende verhalen en spelregels bij. Dit houden ze, telkens weer, gemakkelijk een uur vol.

Binnen glijden op de speelplank...
Binnen glijden op de speelplank…

Hoewel de speelplank dus vooral als glijbaan bedoeld is, gebruikt mijn peuter de plank af en toe ook als racebaan voor zijn auto’s of als kegelbaan. Wij moeten hem trouwens wel in de gaten houden, want hij stond al een keer met het fietsje van zijn zusje op de koffietafel klaar om als een echte stuntman van de plank af te rijden!

Met de winter op komst, weet ik zeker dat mijn kids en hun vriendjes en vriendinnetjes de komende maanden nog heel wat uurtjes met de speelplank zoet zullen zijn. En daar hoef ik dan weer geen enkele moeite voor te doen. KISS!


Reacties

Eén reactie op “Het KISS-principe”

  1. Fantastic Moms avatar
    Fantastic Moms

    IK MOET NU ZO”N PLANK!