Voor de tweede keer trouwen

‘Je trouwt maar één keer!’, wordt er zo vaak gezegd. Toch gaat die uitspraak voor veel mensen niet op. Trouwen voor de tweede keer gebeurd vaker dan je denkt. En zo erg is het ook niet, iedereen verdient een tweede kans. Ja toch? Dat betekent niet dat de tweede keer trouwen minder speciaal of minder mooi hoeft te zijn. Sterker nog, je weet nu nog beter wat je allemaal wel en niet wil op je bruiloft. Ook zijn er een paar dingen om rekening mee te houden tijdens je tweede bruiloft.

Tweede keer trouwen, niet minder mooi

Je kunt je voorstellen dat wanneer je de eerste keer trouwt, je dat een vrouw dat doet in haar droomjurk. Ook jij als man had de eerste keer waarschijnlijk het mooiste pak aan wat je bedenken kon. Hoe kun je dit overtreffen als je voor de tweede keer gaat trouwen? Punt één, overtreffen hoef je niet. Het is geen wedstrijd! Wat je wel moet doen is een trouw pak kiezen dat bij je past. Welke je op dit moment mooi vindt en waar je je comfortabel in voelt. Misschien lijkt dit pak wel op je eerste pak, maar wat maakt dat uit? Wat belangrijk is, is dat je je trouwdag niet gaat vergelijken met je eerste bruiloft.

Kinderen uit een vorig huwelijk

Voor je kinderen is deze bruiloft net zo bijzonder als voor jou zelf. Sommige kinderen kunnen er zelfs een beetje moeite mee hebben dat papa of mama opnieuw gaat trouwen. Respecteer die moeite en praat met elkaar. Bij een tweede huwelijk waar kinderen in betrokken zijn, is het niet meer ‘jouw dag’ maar ‘jullie dag’. Vier deze dag als nieuw gezin, laat de kinderen inbreng hebben tijdens zo’n dag. Dat zij zich net zo speciaal mogen voelen als het bruidspaar.

Huwelijkse voorwaarden

Houd er rekening mee dat wanneer je voor de tweede keer trouwt, trouw je opnieuw automatisch in gemeenschap van goederen. Als er kinderen uit een vorig huwelijk zijn, dan is het verstandig om huwelijkse voorwaarden op te stellen. Hiervoor moet je langs een notaris. Laat je goed adviseren en bedenk goed wat je precies wil vastleggen. 

Geniet en maak er wat moois van

Dan willen we nu alleen nog zeggen, geniet en maak er wat moois van. Laat je niet gek maken, een tweede keer trouwen kan net zo waardevol zijn. Want het gaat er niet om wat je meemaakt, maar hoe je ermee omgaat.


Reacties

Geef een reactie