De beste whiskey’s van 2019

Er is geen betere manier om de feestdagen door te komen, dan met een lekkere whiskey. Met een glas whiskey kun je echt even ontspannen, zelfs wanneer de rest van de familie hysterische kerstspelletjes om je heen aan het doen is. Maar een goede whiskey drink je niet alleen voor de ontspanning, natuurlijk ook voor de smaak. Whiskey is een ontzettend oud drankje. Een drankje dat door menig papa zeer gewaardeerd wordt. Maar verschillen de maken. Wil je ook genieten van een fijne whiskey tijdens de feestdagen? Of misschien wil je nog een Whisky kopen, als mooi kerstgeschenk. Check dan even deze beste whiskey’s van 2019

Whiskey is een drankje dat van oorsprong uit Schotland komt. De Schotse betekenis van whiskey is ‘water van het leven’. Je zult daarom verwachten daar dan ook de beste whiskey’s vandaan komen. Dat klopt wel aardig, maar de Ierse whiskey mag er ook wezen. Inmiddels wordt het drankje overal ter wereld waar granen groeien gestookt. Whiskey wordt simpel gezegd gemaakt van mout, granen zoals gerst, tarwe of rogge en water. De smaak zit hem in de nuance en aroma van het type mout, elk type mout is namelijke anders. Uiteindelijk wordt de drank gerijpt in houten vaten.

We kunnen whiskey grofweg in vijf soorten opdelen. Malt whiskey, single whiskey, vatted malt, graan whiskey en blended whiskey. En dan hebben we nog whiskey verses bourbon, waarover veel te discussiëren valt. Hier zit het verschil in de verwerkingsmethodes wat resulteert in een traditionele Schotse smaak of de zachte Amerikaanse smaak. Zoals ik al zei, smaken verschillen. 

Maar bij deze mijn favorieten, welke persoonlijk gekroond worden tot de beste whiskey’s van 2019.

Blended whiskey van Johnnie Walker.

Blended whiskey is de meest gedronken en gemaakte whiskeysoort ter wereld. Blended whiskey, de naam zegt het al, is een mix van gerijpte malt whiskey’s van gemoute gerst en gerijpte grain whiskey van andere granen. Per merk verschillen de percentages van de ingrediënten, maar Johnnie Walker doet dat uitstekend en is daarmee de beste blended whiskey.

Blended Malt Whiskey Monkey Shoulder

Blended malt whiskey is een mix van uitsluitend malt whiskey’s van verschillende distilleerderijen. Alleen voor de fles van Monkey Shoulder zou je deze whiskey al in huis halen, perfect als cadeau. Maar ook het drinken van deze whiskey is een genot en daarom met recht een plek tussen de beste whiskey’s van 2019. 

Single Grain Scotch Whisky Haig Club

Een whiskey van één enkele distilleerderij. Een fijne whiskey is de blauw gefleste Haig Club Single Grain Scotch Whisky, ziet er tevens ook trendy uit waardoor het een mooi cadeau is om te geven. Een mooie derde plek voor deze whiskey in dit lijstje. 


Reacties

Geef een reactie