Papa wil motorrijden!

Het leven als vader van een jong gezin slokt je wel eens op. Het is niet dat je vluchten wil, maar een beetje tijd voor jezelf kun je wel gebruiken. Even helemaal alleen en niemand die wat van je wil, of aan je hoofd begint te zeuren. Even niet hoeven kijken naar de zoveelste koprol van je peuter, even niet te hoeven functioneren als klimrek.

Papa wil motorrijden!

Maar waar begin je als je motorrijden wil? Uiteraard met een motorrijbewijs. Gelukkig heb je als jonge man al heel wat ervaring opgedaan op je schakelbrommer. Dat rijbewijs haal je zo! Maar dan komt de motor en alle toebehoren. Als verantwoordelijke vader wil je wel de best beschermende kleding. En natuurlijk een goede motorhelm. En niet te vergeten, de juiste motorschoenen.

Wat kost dat allemaal wel niet?

Het gezinsleven kost veel geld, dat weten we allemaal. Dus als papa deze hobby wil uitoefenen, moet daar wat geld voor opzij gelegd worden. Want ook in motorrijden gaat behoorlijk wat centen zitten. Ook al heb je al je rijbewijs en motor, dan nog moet de motor onderhouden worden. Net als de kleding en de motorhelm. Wist je dat een motorhelm ook om de paar jaar vervangen moet worden. En een goede motorhelm tikt al snel de €200 aan.

Benut alle voordelen van motorrijden

Motorrijden is een redelijk dure hobby dus. Maar je kunt van je hobby ook een noodzaak maken. Benut alle voordelen van het motorrijden en gebruik het naar plezier ook als daadwerkelijk vervoersmiddel. Een voordeel ten opzichte van autorijden is bijvoorbeeld de lagere kosten. Een motor verbruikt veel minder benzine dan een auto. Daarnaast zijn de kosten van aanschaf, verzekering, wegenbelasting en onderhoud veel goedkoper. Of wat dacht je van het vermijden van files. Niet alleen voor papa voordelig, maar ook voor het gezin aangezien je een half uur eerder thuis bent. Tenzij je natuurlijk de toeristische route neemt, want ook dat is geoorloofd wanneer je motor rijdt.

Kortom, als papa wil motor rijden, dan kan dat. Soms moet je alleen even creatief denken.