Starten met MMA

door

in

Mixed Martial Arts dat is wat de letters MMA betekenen. MMA is de snelst groeiende sport van de wereld. Vele mannen kijken liever dan dat ze daar zelf staan. Maar een echte vechter ziet er wel wat in om een MMA vechter te worden. En mocht je er echt goed in worden en je werk ervan willen maken, dan kun je er nog een behoorlijk salaris aan verdienen ook. Maar voor het zover is, moet je trainen en voorbereiden.

Voor diegene heb ik hier 5 tips om te starten met MMA

Tip 1. Bekijk goed wat voor soort MMA broek het beste bij jou past. Een MMA short gebruik je voor trainingen en uiteindelijk ook voor wedstrijden (mocht het zover komen). 

In eerste instantie zul je gewoon in een trainingsbroek kunnen trainen. Maar uiteindelijk zul je merken dat een speciale MMA broek beter traint. Bovendien is het ook veiliger voor jou en je trainingspartner, want een MMA short is er speciaal voor gemaakt. Bovendien is een MMA broek makkelijk aan en uit te doen, zijn ze sneldrogend en kom je niet snel vast te zitten doordat de broek te groot of te klein is. Zorg dus altijd voor de juiste maat.

Tip 2. Bespreek de consequenties thuis. MMA doe je niet alleen. Het thuisfront moet achter je staan, anders kun je het wel vergeten. Bespreek daarom met je partner wat het uitoefenen van deze sport precies inhoudt.

Tip 3. Trainen, trainen en nog eens trainen!

– Werk aan je uithoudingsvermogen. Ren lange afstanden en doe oneindig veel burpees. Een goed uithoudingsvermogen is de basis van een goede MMA vechter.

– Ga zoveel mogelijk sparren. Door regelmatig te sparren zul je controle krijgen over je zenuwen. Een beetje zenuwen in een daadwerkelijk gevecht kan geen kwaad, maar te veel zenuwen zal je ondergang zijn.

Tip 4. Zorg goed voor je lichaam.

MMA zal heel veel van je lichaam vragen. Zowel fysiek als mentaal. Gelukkig zal het uiteindelijk ook veel teruggeven, maar daarvoor moet je wel goed voor je lichaam blijven zorgen. Trainen is belangrijk, maar voldoende rust ook. Zorg dat je goed slaapt. Maar ook voeding met met veel eiwitten en gezonde koolhydraten is super belangrijk!

Als je je echt volledig inzet om deze sport te beoefenen, dan zul je snappen waarom MMA de snelst groeiende sport van de wereld is.


Reacties

Geef een reactie