Wat draag je als gezin op een bruiloft?

De kinderen zouden niets liever willen dan dat papa en mama gaan trouwen. Wie weet gaat die dag ooit nog eens komen, maar voor dat gebeurt zitten we nog met een ander dilemma. Binnenkort hebben wij namelijk een bruiloft en nu is de grote vraag, waar trekken we aan? Wat draag je als gezin op een bruiloft? Zijn daar regels voor en zo ja, welke regels zijn dat dan? Deze papa ging even op onderzoek uit en kwam er achter wat je gewenst is om te dragen op een bruiloft.

Ten eerste vraag je jezelf af, wat voor bruiloft is het? Wordt het een klassieke bruiloft, dan kun je als man gerust je rokkostuum erbij halen. Of is de bruiloft wat vrijblijvender, dan is een pantalon met blouse misschien al netjes genoeg. Misschien is er wel een dresscode, dan wordt het je wel heel gemakkelijk gemaakt! Want met een dresscode krijg je kledingrichtlijnen voorgeschreven.

Outfit van de man

Wat heel belangrijk is, is dat je niet beter gekleed gaat dan de bruidegom. Zorg dus dat je als man niet overdressed bent. Wanneer er geen dresscode is, kies dan voor de makkelijkste weg door een standaard maar mooi pak aan te trekken. Een standaard pak kun je lekker casual dragen of je maakt het af met een stropdas of strik. Tip, maak het niet té casual, een bruiloft is tenslotte toch een grote gebeurtenis. Iets feestelijks toevoegen aan je outfit kan dus zeker geen kwaad. Qua kleur is het vooral belangrijk wat bij jou past. Persoonlijk zou ik zwart vermijden, tenzij dit een dresscode voor de bruiloft is.

Outfit van de vrouw

Ook hier geldt, is er een dresscode? Zo nee, dan is een absolute no-go voor de vrouw om een witte outfit dragen. Een bruiloft is een feestje, kies daarom voor kleur! Wanneer je als gezin naar een bruiloft gaat, zorg dan dat je met elkaar matcht. Jouw jurk in de kleur van de stropdas bijvoorbeeld. Of laat een bepaald patroon terugkomen in de accessoires. Ook voor de vrouw geldt, ga niet overdressed. Je mag er gerust mooi uitzien, maar je bent als gast niet de eye-catcher van de dag.

Outfit van de kinderen

Wat voor kinderen belangrijk is, is een goede combinatie van netjes en comfortabel. Een kind beweegt nu eenmaal veel en wanneer hij de hele dag in een stijf pak of stijve jurk moet rondlopen, is gezeik gegarandeerd. Dit wil je niet! Er zijn genoeg comfortabele stoffen die ook heel feestelijk zijn. Het leukste is natuurlijk dat je als gezin een kloppend beeld bent. Zorg dus dat alle outfits bij elkaar passen. Het liefst ook werkelijk matchen door patronen of kleuren in de verschillende outfits terug te laten komen.

 

 


Reacties

Geef een reactie