Papa houdt van veiligheid

Het verzorgen en veilig houden van een gezin met jonge kinderen is een dagtaak voor de meeste mensen. Daarnaast hebben we vaak ook nog drukke banen en allerlei sociale verplichtingen waar we niet onderuit kunnen. Daar kun je dus best wat hulp bij gebruiken. Gelukkig hebben we tegenwoordig allerlei slimme technologieën die speciaal bedoeld zijn om ons meer veiligheid én meer flexibiliteit te bieden. Technologieën die ons laten weten wanneer er indringers zijn, wanneer we zelf niet thuis zijn. Technologieën waarmee we op afstand een oogje in het zeil kunnen houden, bijvoorbeeld als we even bij de buren zitten, of boodschappen voor het avondeten doen. Technologieën waarmee we ons gezin kunnen beschermen, ook als we op drie plaatsen tegelijkertijd moeten zijn. Technologieën voor de ouders van nu.

Smart Home-technologie heeft zich de afgelopen jaren enorm snel ontwikkeld. Hierbij draait alles om automatisering van het huis: lampen die geprogrammeerd kunnen worden en via het internet op afstand zijn in- en uit te schakelen. Thermostaten die precies weten wanneer wij thuis zijn en wat we comfortabel vinden. Rookmelders die ons vertellen in welke ruimte er rook werd gedetecteerd, ook als we ergens anders zijn.

Een oogje in het zeil

Maar je wilt je huis natuurlijk ook beschermen tegen ongewenste indringers. Zou het niet fijn zijn om een bericht op je telefoon te ontvangen wanneer er ongeoorloofd een deur of raam wordt geopend? Of om een melding te krijgen wanneer er beweging in huis wordt gedetecteerd terwijl de kinderen op bed zouden moeten liggen? MioSMART heeft nu ook de beveiliging van onze huizen slimmer gemaakt met de VixCam, voor realtime camera monitoring, en de Sensor Starter Kit, met deur-, raam- en bewegingssensoren. Gebeurt er iets onverwachts? Dan wordt er meteen een melding verstuurd naar de telefoons met de MioSMART-app. De VixCam fungeert bovendien als babyfoon. Zo weten ouders precies wat er thuis gebeurt wanneer ze er niet zijn.

Is dat niet ingewikkeld, al die technologie?

Niet alleen heeft de technologie zelf een enorme ontwikkeling doorgemaakt, ook de bediening is eenvoudiger dan ooit. Alle MioSMART-oplossingen zijn via één app te monitoren. Deze app kan op vier verschillende mobiele telefoons worden geïnstalleerd, zodat bijvoorbeeld ook andere familieleden die in de buurt wonen snel ter plekke kunnen zijn, mocht er iets aan de hand zijn. 

De MioSMART-oplossingen worden afzonderlijk verkocht, maar zijn ook in bundels verkrijgbaar. Zo is er de VixCam Starter kit, die de Vixcam C10-thuiscamera, twee 16 GB SD-kaarten en een Personal Cloud Gateway bevat, voor off- en online opslag van opname. De camera fungeert ook als een babyfoon en beschikt over tweeweg-audio. Zo horen kinderen hun ouders niet alleen, maar kunnen ook met ze communiceren.

Ouders die zeker willen weten dat onverlaten zich niet ongemerkt een weg tot het huis kunnen verschaffen, kiezen voor de Sensor Starter Kit: deze bevat een Window & Door Sensor, een Motion Sensor en een Hub om deze met het internet te verbinden. Wie voor het ultieme veilige gevoel gaat en zowel de camera als de sensoren wil gebruiken, kan kiezen voor de Essential Kit: deze bevat de complete reeks MioSMART-oplossingen.

Aanbevolen verkoopprijs en beschikbaarheid

De MioSMART Home Solutions zijn vanaf eind februari beschikbaar via de grote retailers. De sensoren zijn vanaf €39.99 te koop en een volledige kit al vanaf € 159.99.