Papa droomt van een kantoor

Ken je dat, dat je thuis even je laptop open wilt klappen om wat werk te verrichten, maar er is nergens plek. Overal liggen er tekeningen, kleurpotloden, blokjes duplo en stapels kinderboeken. De hele keukentafel ligt gevuld met spullen van de kinderen. En voordat je even je mail kunt checken, ben je eerst een half uur bezig met het opruimen van de keukentafel.

Het gezinsleven is leuk, maar voor een thuiswerkende papa niet altijd even gemakkelijk. Zeker niet wanneer je werkplek niet groter is dan een vierkante meter.

En toch heeft thuiswerken natuurlijk zijn voordelen, zo heb je geen afleiding van collega’s,  je bent flexibel en de kinderen zijn dichtbij. Maar dit kan ook hinderlijk zijn, want zijn het niet je collega’s, dan zijn het wel je kinderen die je afleiden wanneer je net echt even moet doorwerken. En zo is thuiswerken niet altijd voordelig, maar een goed en mooi kantoor kan daar natuurlijk bij helpen.

Daarom is een goede en comfortable werkplek, ook wanneer je thuiswerkt, van belang! Het ideale kantoor is een plaats waar op lange termijn productief, comfortabel en gezond gewerkt kan worden. Klinkt fantastisch, maar deze papa kan daar nu alleen nog maar van dromen.

Papa droomt van een eigen werkplek

Een kantoor helemaal alleen voor papa. Niemand anders mag binnentreden in het stijlvolle, comfortabele, maar voor opgeruimde kantoor. En dus droomt ik weg bij een mooi kantoor.

Een mannenkantoor met een loft uitstraling, zoals het nieuwe kantoor van H&F Schilders Volendam. Lekker ruimtelijk, met een gave fotoprint aan de muur. De robuuste natuurtinten van de houtafwerking in 3D zijn te gek! Hier waan ik me even uit de chaos van de keukentafel.

Een kantoor waar de akoestiek perfect is afgestemd en het liefst kleine kinderstemmetjes worden gefilterd, zodat ik voor even ongestoord kan doorwerken. Wist je namelijk dat de productiviteit stijgt met 17,9% wanneer geluidsoverlast wordt geminimaliseerd!? Maar ook het lichtniveau, de luchtkwaliteit en het thermisch comfort is van belang in een goed en productief kantoor.

Waar ik ook van droom is een kantoor met een gigantische vergadertafel, helemaal voor mij alleen. Geen knutselwerkjes met druipende lijmresten en geen verzamelboeken met losse ruimtevaartkaartjes. Alleen maar mijn laptop op een lege tafel met een zeer comfortabele stoel.

Wie weet komt er een dag dat ik mijn duurzame kantoor kan laten bouwen, met alle kwaliteiten die een kantoor nodig heeft. Tot die tijd droom ik nog even verder aan de keukentafel.