(Fl)uitje van een cent! De leukste uitjes met kids in Nederland

Heb jij de zomer al in je bol? De komende maanden zijn perfect voor leuke uitjes met het hele gezin. Of het nu een tropische of juist een druilerige Nederlandse zomerdag is, er zijn bergen leuke dingen te doen. Geen inspiratie of te druk om een dagje weg te plannen? iCandy zet de leukste kidsproof uitjes voor je op een rijtje. Een kind kan de was doen!

Droombestemming

Een nachtje weg in eigen land voelt soms als een minivakantie! Maak er voor je kleintjes een onvergetelijke belevenis van, bijvoorbeeld bij Koe in de Kost in Heeten (Overijssel). Slapen in het weiland tussen de koeien, je eigen koe verzorgen, fruit plukken en verse eieren halen: zo ervaren je kindjes het échte boerderijleven. Liever slapen in een drakenei? Het kan op Camping ’t Schinkel in Hoenderloo (Gelderland). Bij mooi weer kunnen kinderen hier ezels knuffelen, douchen met apen of klauteren op het kasteel, en bij regenachtig weer binnen spelen in Het Drakennest.

Duik het museum in

Met je kleintjes naar een museum? Het kan – echt waar! Steeds meer musea zijn speciaal ingericht voor kinderen en vormen de perfecte afleiding op een regenachtige zomerdag. Wat dacht je van het Nijntjemuseum in Utrecht? Hier kan je peuter of kleuter kruipen, zoeken, ruiken én dansen tijdens een actieve ontdekkingstocht samen met Nijntje en haar vriendjes. In het Kinderboekenmuseum in Den Haag kunnen de allerkleinsten terecht bij de tentoonstellingen ‘Ik ben Kikker’ (0 t/m 6 jaar) en ‘ABC met de dieren mee’ (2 t/m 6 jaar). Stiekem ook leuk voor volwassenen, want je leert er alles over jeugdliteratuur en de mooiste boekenillustraties.

Hup, naar buiten!

Is het lekker weer? Dan ga je er natuurlijk het liefst buiten op uit. Zo kunnen je kleintjes lekker ravotten, terwijl papa en mama een oogje in het zeil houden én een paar zonnestraaltjes meepikken. Spelen in de buitenlucht doe je bijvoorbeeld in de buitenspeeltuin van de Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn (Noord-Holland). Kinderen vanaf vier jaar kunnen hier spelen, klimmen en zich verstoppen tussen de bijzondere speeltoestellen of even afkoelen bij het Fonteinplein of Spetter- en Spatbad. Educatief spelen kan op de biologische Geitenboerderij Ridammerhoeve in Amstelveen. Geiten, kalfjes of pony’s aaien, lammetjes voeren of een eitje rapen: het kan allemaal. En ter afsluiting eet je natuurlijk een ijsje van geitenmelk.

Diner voor twee, of drie, of vier

Je kleintjes mee uit eten nemen, kan soms de nodige stress opleveren. Lusten ze het eten, gedragen ze zich of worden ze moe? Veel restaurants spelen hierop in met speciale speelkamers. Ideaal voor een regenachtige dag of om een zomers uitje af te sluiten. Bij restaurant Hemels – gevestigd in een monumentaal pand in Amersfoort – spelen je kids in de speciaal ingerichte speelkuil of genieten ze van een kindermenu. In hartje Groningen vind je Denderz: een hip familiecafé en kids-conceptstore met een keer per maand een early dinner – speciaal voor ouders met jonge kinderen.

icandy

Geschikt voor elk uitje: de iCandy Peach

Of je nu kiest voor een uitje binnen of buiten, een paar uur weggaat of een heel weekend: met de iCandy Peach ga je altijd goed voorbereid op stap. Dankzij de wendbaarheid manoeuvreer je eenvoudig door smalle straatjes of drukke musea. De kinderwagen klap je bovendien eenvoudig met één hand in en uit, en tover je snel om tot reissysteem: handig als je met de auto of het openbaar vervoer reist. In de reiswieg slaapt je kindje de hele nacht veilig, dus een extra bedje hoef je niet meer mee te nemen. En doordat de Peach eenvoudig om te bouwen is van enkele naar duowagen, hoef je geen nieuwe kinderwagen aan te schaffen als er nog een kindje op komst is! Ga je een stuk hardlopen of eropuit in het bos? De iCandy Peach All-Terrain – de wagen met een three wheel travel-systeem – is de perfecte off-road kinderwagen voor avontuurlijke ouders.