Ouders opgelet!

door

in

Papa en Mama opgelet!

Het is deze week de Week van de Opvoeding
De Opvoedpolitie zal deze week onder leiding van Anky van Grunsven extra controleren of u wel genoeg tijd doorbrengt met uw kids voor alle activiteiten die zijn georganiseerd.

Wat is het nut en vooral, voor wie heeft het nut om hier een week aandacht aan te besteden, vraag ik mij af. Naar mijn idee is opvoeden toch vooral iets wat je 52 weken per jaar, 7 dagen per week en 24 uur per dag doet.
Nu is het natuurlijk hartstikke leuk om gezellig met je kroost te gaan Survivallen of lekker te gaan Mindfulnessen met je kleine maar heeft zo’n week niet juist een averechts effect?

Ik bedoel: Onze kinderen hebben tegenwoordig al genoeg activiteiten en om nu weer de kids van hot naar her te slepen, stappen we dan niet weer in de valkuil om maar weer van alles te gaan ondernemen en worden we daardoor niet juist weer afgeleid van het ene waar het in de opvoeding nu juist om gaat?

Gewoon heel simpel echt tijd en rust voor je kind te hebben en ze vol met liefde en aandacht stoppen.
Mijn tip is dan ook: Doe niet te moeilijk over de opvoeding, de meeste ‘normaal functionerende’ ouders begrijpen heel goed waar hun kind behoefte aan heeft, als je je kind maar de tijd en ruimte geeft om dit aan te geven.

Gelukkig duurt het feest maar een week.
Kunt u daarna gewoon weer doorgaan met het opvoeden van uw kinderen.

P.S. Morgen 5 gouden tips van Ja-Papa.nl over opvoeden die je niet wil missen!


Reacties

2 reacties op “Ouders opgelet!”

 1. Karen avatar
  Karen

  Ik neem al vast een voorschot op de 5 gouden regels.

  Hou onvoorwaardelijk van je kind
  en doe dat maal 5

  1. Paul avatar
   Paul

   Hoi Karen, zie; http://www.ja-papa.nl/word-spelenderwijs/ 🙂 Groetjes, Paul