Drie ballonnen

Het was de eerste zondag van oktober. Het was heerlijk weer, lekker om even met de kinderen buiten te zijn. We besloten een bezoekje aan the Sunday market in Amsterdam te brengen.

We slenterden wat rond. We keken bij de kraampjes. We scoorden iets te eten. We keken naar de mensen en de mensen keken naar ons. Alles was fijn. Totdat…

Een aardige mevrouw deelt bij het Sunday market kraampje ballonnen uit aan kinderen. Hartstikke leuk, vinden de kinderen. Persoonlijk zie ik de bui al hangen, want ballonnen zorgen uiteindelijk altijd voor problemen. Ze knallen, waaien weg, een kind verslikt zich erin. Je kan het zo gek niet bedenken of het gebeurt met een ballon.

Maar goed, alle kinderen krijgen dus een ballon. Dank u ballonnenmevrouw, ze zijn er erg blij mee. De ballonnen knopen we vast aan de armpjes van de kinderen en aan de buggy.

Inmiddels is het wat drukker op de markt geworden. Valt het al niet mee om met een buggy en twee ‘loslopende’ kinderen tussen alle mensen door te manouvreren, die ballonnen die de hele tijd tegen mijn hoofd aan botsen en mijn zicht blokkerend maken het niet bepaald makkelijker.

De mensen die eerder nog zo vrolijk naar ons keken en een lief gezellig gezinnetje in ons zagen zijn er inmiddels niet meer. Nu zijn er alleen nog mensen die ons haatdragende blikken toewerpen. ‘Welke malloot waagt zich met een buggy én drie kinderen met ballonnen in deze menigte?’ Ik zie het ze denken.

Vastgeknoopt aan de armen of niet, gelukkig waaien de eerste twee ballonnen al na een paar minuten (en vlak na elkaar) weg. De kinderen kijken ze eerst wat beteuterd, maar al snel gefascineerd na. Wat gaan ze hoog! Wat gaan ze hard. Wauw! Mijn kleuter heeft gezien hoe snel die ballonnen de lucht in gaan, dat zal haar niet overkomen. Of toch wel, vijf minuten later verdwijnt ook ballon nummer drie de lucht in. Zelf kan ik er niet om treuren, maar de kleuter is ontroostbaar. Als dan ook de dreumes om een of andere onverklaarbare reden op de grond gaat liggen krijsen, besluiten we maar snel weer op huis aan te gaan.

En geloof het of niet, we hebben even heerlijk genoten van deze wandeling over de Sunday market!


Reacties

Eén reactie op “Drie ballonnen”

  1. Naar de Ikea | Ja papa!

    […] namen we alleen de dreumes en de peuter mee op ‘expeditie’. Dit keer niet gewapend met de dubbele kinderwagen, maar slechts met de buggy, gingen we de Ikea […]