Jo Frost: Killer Kids

Voor de vierdelige documentaire ‘Jo Frost: Killer Kids’ duikt Jo Frost in het leven van kinderen die een moord gepleegd hebben. Met meer dan 25 jaar ervaring als kindergedragsexpert heeft Jo zeer veel kennis van koters met (extreme) gedragsproblemen, maar geen van hen heeft ooit iemand vermoord. Als een kind niet als killer wordt geboren, wat maakt een kind dan zo kwaad en gefrustreerd dat het compleet over de schreef gaat en in staat is om iemand van het leven te beroven? Met diverse experts maar ook met familieleden van de daders, gaat Jo terug naar die ene fatale dag. De dag waarop iemand werd vermoord door een kind en dit kind een moordenaar werd. De aangrijpende reeks is vanaf vrijdag 23 februari te zien bij RTL 5. Bij Videoland is de volledige documentaire al vanaf 29 januari te bekijken.

Cases Jo verdiept zich in de moordzaak van Daniel Bartlam. In april 2011 vermoordt hij als veertienjarig jochie zijn eigen moeder. Hij slaat haar dood met een hamer en steekt vervolgens het huis in brand. Om niet verdacht te lijken, besluit hij als een ware hero het brandende huis uit te lopen met zijn jongere broertje in zijn armen. Stiefvader Simon Matters neemt Jo mee naar die afschuwelijke dag, waarop hij nietsvermoedend tijdens zijn werk werd gebeld over dit drama.

Ook het verhaal van James Fairweather komt voorbij. Hij steekt op zijn vijftiende een 33-jarige man met 102 messteken dood. Tien weken later wordt een 31-jarige student zijn slachtoffer.

De veertienjarige Michael Hamer wordt vaak gepest op school. Op een dag lokt hij de populaire elfjarige Joe Geeling naar zijn huis en slaat hem meerdere malen met een pan en steekt hem vervolgens dood. Naast de hulptroepen die naar Joe hebben gezocht, praat Jo ook met een klasgenoot die op de dag van de moord nog met hem richting huis liep.

De achttienjarige kapster Katie Rackliff wordt in 1992 vermoord door de op dat momenttwaalfjarige Sharon Carr. In eerste instantie wordt Sharon niet gezien als verdachte. Enkele jaren later steekt ze een schoolgenoot neer op het toilet. Als ze vanwege deze daad in een speciaal opvoedkundig instituut wordt geplaatst, doet ze een boekje open over haar eerdere moordactie.

‘Jo Frost: Killer Kids’ Vanaf vrijdag 23 februari, 21:30 uur bij RTL 5
Nu al volledig te zien bij Videoland