Hoe maak je je huis schoon als een prof?

Wanneer je je huis schoon laat maken door een professionele schoonmaker, dan is dat echt een wereld van verschil met wanneer je dat zelf zou doen. Het liefste zou je iedere week een professionele schoonmaker langs laten komen, maar helaas zit dat er niet voor iedereen in. En dus zul je het zelf moeten doen. Maar hey, iedere moderne papa kan dat, ja toch? Zeker wanneer je de volgende tips trouw opvolgt, dan heb je je huis binnen no-time schoongemaakt als een prof.

Sommige dingen kun je wél het beste overlaten aan de profs

Huh? Zit ik net te vertellen dat je zelf ook prima je huis grondig kunt schoonmaken, kom ik meteen al met deze mededeling. Ja laten we het meteen maar even gezegd hebben, sommige dingen kun je het beste wel aan de profs overlaten. Het gaat je namelijk zoveel tijd en frustratie kosten, dat het inhuren van iemand die er verstand van heeft het dubbel en dwars waard is. Neem het bestrijden van zilvervisjes, dit moet je grondig aanpakken wil je er echt vanaf komen. Je kunt zilvervisjes bestrijden door Strooming.nl. Er wordt dan meteen gekeken of er een vochtprobleem is en of er eventuele gevaren voor de gezondheid zijn.

En dan gaan we nu door met de stappen om zelf je huis grondig schoon te krijgen.

Stap 1. Eerst opruimen

Wanneer je je huis grondig wilt schoonmaken, moet je eerst alle rommel opruimen. Doe je dat niet, dan zul je al snel merken dat je totaal niet effectief bezig bent. Je zult dan continu dingen moeten verplaatsen en dat kost heel veel tijd. Dus de eerste belangrijke stap is, rommel opruimen.

Stap 2. Verzamel goede producten

Je tanden poetsen doe je nu eenmaal niet met je vinger, dat lukt het beste met een tandenborstel. En zo gaat het ook bij het schoonmaken. Om af te stoffen heb je een goede stofdoek nodig en om je ramen te lappen een fijne zeem. Bedenkt dus van te voren goed wat je nodig hebt en schaf dan ook deze producten aan.

Stap 3. Eindelijk klaar om te beginnen; stof weghalen

Nou ja, eigenlijk was je natuurlijk al begonnen, want als het goed is heb je alles opgeruimd en de producten klaargezet. Maar nu gaat het schoonmaken beginnen. Om je huis goed schoon te krijgen, begin je door het stof weg te halen. Het een stofdoek maak je alle randen schoon en met de stofzuiger de vloer.

Stap 4. Dweilen en poetsen maar

Als het goed is, is je huis nu opgeruimd en stofvrij. Nu kun je je emmer vullen met water en een sopje. Allesreiniger voldoet prima om je huis fris en schoon te krijgen. Begin bovenaan. Daar bedoelen we mee dat wanneer je bijvoorbeeld de keuken gaat afsoppen, begin je bij de bovenkastjes. Je werkt dus van boven naar beneden. En als laatste blijft daar dan het dweilen van de vloer over.

Stap 5. Steek een kaarsje aan

Wanneer je klaar bent met schoonmaken, steek je een geur kaars aan. Dit helpt niet alleen om een verdiende ontspannen sfeer te creëren, maar ook om de verschillende schoonmaak geurtjes weg te moffelen.

Pak nu dat welverdiende biertje er maar bij, want je hebt zojuist je huis schoongemaakt als een prof!