woonkamer mannelijk

5 manieren om een mannelijke sfeer in huis te creëren

door

in

Wanneer je kinderen krijgt, kun je de klok erop gelijk zetten dat je woonkamer verandert in een kleurrijke speelkamer. Hoe erg je je best al had gedaan om alle tierelantijntjes van je vrouw buiten de deur te houden, met kinderen is er geen beginnen aan. Het enige wat je nu nog kunt doen om nog enigszins die mannelijke sfeer in huis te creëren, is compromissen sluiten. Wij geven je de tips om dit op een subtiele manier te doen.

Tip 1. Een stoere lamp

Het ia altijd fijn om goed licht in huis te hebben. Licht die je ook gemakkelijk kunt aanpassen wanneer je van groot licht naar sfeerlicht wil gaan. Zorg dus dat je je licht kunt dimmen op de momenten je sfeer in de woonkamer wilt brengen. Maar hoe krijg je die mannelijke sfeer? Dat doe je met de uitstraling van de lamp. Dat kan bijvoorbeeld met industriele lampen, deze hebben vaak een stoer imago. Perfect om die mannelijke sfeer in je woonkamer te creëren.

Tip 2. Stoere opbergbakken

Oké, om het speelgoed in de woonkamer kun je niet heen. Kinderen moeten nu eenmaal iets te spelen hebben. Maar waar je wel voor kunt zorgen, is dat het speelgoed wordt opgeborgen in stoere opbergbakken. Houd de kinderlijke opbergbakken met bloemen, dino’s en Disney figuren zo ver mogelijke buiten je deur en kies bijvoorbeeld voor houten kisten om het speelgoed in op te bergen.

Tip 3. Een robuuste eethoek

De eethoek is een plek waar je gezin veel tijd zal spenderen. Denk aan de maaltijden die je samen nuttigt of aan alle spelletjes en creatieve activiteiten die je aan tafel doet. Kortom, de eethoek zal veel gebruikt worden en daarom mag je gerust een aantal eisen stellen aan de eethoek. Kies voor een robuuste tafel, dit geeft al snel een stoere look. En ook de eetkamerstoelen mogen best wat uitstralen. Denk aan leren stoelen, deze zijn nog eens gemakkelijk schoon te maken ook! Ook dat is geen overbodige luxe.

Tips 4. Vermijd zoveel mogelijk kleur in huis

Een mannelijke sfeer gaat vaak niet samen met allerlei kleurtjes. Vermijd daarom zoveel mogelijk kleur in huis. Geen vaasjes in tig verschillende kleurtjes. Geen kussentjes met bloemetjes. Houd de muren strak, het liefst ook wit of eventueel in een stoere grijstint.

Tip 5. Mannelijke accessoires

Eis een plek op voor een makkelijke accessoire. Denk aan een surfplank op de muur als kunst. Of aan een fotowand met vette motoren op afgebeeld. Eén stoer item is meer dan genoeg en zal de mannelijke sfeer in je woonkamer behouden. Daarbij, houd het ook netjes in huis. Want een net en opgeruimd huis draagt bij aan een strakke inrichting.