Het leukste speelgoed voor jonge kinderen

Kinderen gaan in een korte tijd, een enorme ontwikkeling door. In drie jaar van een hulpeloze pasgeboren baby naar een ondernemende peuter. Het kind is volop aan het ontdekken en dat doet hij met het passende speelgoed wat jij als ouder geeft. En daar ging het de afgelopen jaren wel eens mis. Ik als vader, wist niet altijd wat nou passend was voor mijn kind. Zo gaf ik mijn zoon op twee jarige leeftijd een metalen crossfiets, die natuurlijk veel te zwaar was om recht overeind te houden. En hoewel je het zelf als papa fantastisch kan vinden, een kind van 1,5 is nog niet geïnteresseerd in technisch LEGO. Als ik destijds nou zo’n handig overzicht als deze had gehad, dan had dat een heleboel leed gescheeld.

Dus bij deze, ik ben niet te beroerd om mijn speelgoed tips te delen, een handig overzicht met het leukste speelgoed voor jonge kinderen.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, kijk en koop bij een goede speelgoedwinkel! Ook online kun je deze vinden, kijk bijvoorbeeld eens op Scala XL

Speelgoed voor baby’s 0-1 jaar

Heeft een baby speelgoed nodig? Dat is wel iets wat je je afvraagt wanneer je je pasgeboren baby de hele dag door ziet slapen. Die eerste maand van hun leventje hebben ze dan ook echt niet veel nodig, behalve dat je ze zo nu en dan even oppakt en knuffelt. Maar zoals ik al zei, de ontwikkeling gaat snel. Na een maand of twee zijn die oogjes steeds langer open en op ten duur heb je zelfs het idee dat ze er ook daadwerkelijk iets mee zien. Ze gaan volgen! Wat een aanrader is, is een muziekmobiel voor in de box. Maar wel één die van afstand ‘bestuurbaar’ is, zodat je niet iedere drie minuten op hoeft te staan om dat ding op te winden.

Wanneer je baby weer een paar maandjes ouder is geworden, kun je het speelgoed assortiment in de box steeds een beetje meer uitbreiden. Op een gegeven moment gaat je baby namelijk rollen, dan is zon boxspiraal aan de zijkant van de box wel leuk. Je zult zien dat ze hier echt naartoe gaan grijpen.

Weer wat maandjes later, gaat je baby zitten in de box. Belangrijk is, is dat je op tijd de box omlaag zet. Voor je het weet tettert je baby over de rand van de box en dat wil je graag voorkomen. Leuk speelgoed voor wanneer je baby kan zitten, zijn dingen om op te drukken. En het aller mooiste is dat er dan ook iets opspringt. Actie-reactie speelgoed dus.

Speelgoed voor een dreumes 1-2 jaar

In deze leeftijd heb je vooral heel veel stootkussens en pleisters nodig. Dreumesen zijn echte klunzen. Ze willen van alles, maar ze kunnen nog niks. Lopen, rennen, springen, echt je houdt je hart vast in deze periode. Onmisbaar speelgoed in deze fase, is een loopkarretje. Maar zorg wel voor een stevige en stabiele loopkar! Ik snap niet hoe de speelgoedfabrikanten het verzinnen, maar er zijn heel wat loopkarretjes op de markt die bij een beetje druk zetten al omver mieteren. En ja, je dreumes gaat daar gewoon achteraan.

Speelgoed voor peuters 2-4 jaar

Peuters beginnen met rollenspellen. Vadertje en moedertje, doktertje en schooltje spelen. Dat soort dingen. Fantasiespeelgoed om die rollenspellen nog leuker te maken is in deze fase de beste tip die ik geven kan. Denk aan een dokterskoffer, een serviessetje, een werkbank of een keukentje.

Daarnaast is buitenspeelgoed voor een peuter heel geschikt. Een speelhuisje of een tent in de tuin. Ballen, een loopfietsje en als er plek is een schommel of een trampoline.


Reacties

Geef een reactie