Gezinstripjes waar je blij van wordt en blijft

In bomen klimmen, vlotten bouwen, lekker zwemmen… De zon komt weer tevoorschijn en dat betekent hoog tijd om lekker naar buiten te gaan. En dan natuurlijk het liefst met het hele gezin. Slaap als een echte Franse ridder in kasteel Domaine de Presle, als een landheer in het grote herenhuis van Domaine des Chais of als een bosnimf in een boomhuis van Les Ormes. Liever een verblijf in de zevende hemel? Dat kan in het Belgische Caelus VII. En voor wie lekker in Nederland wil blijven is Het Wapen van Harmelen een aanrader: vlakbij een imposant kasteel, in een gezellig dorp omringd door de schitterden vaderlandse natuur. Vogels zingen in de bomen, de zon schijnt in je gezicht en elke dag zit weer vol avonturen. Logis Hotels staat garant voor een weekendje of weekje weg waar iedereen nog lang blij van blijft.

Voor stoere ridders en waterprinsessen

De stoere ridder die in het kasteel Domaine de Presle woonde, was goede vrienden met Kardinaal Richelieu – inderdaad, die van de drie musketiers. Het zou dus zomaar kunnen dat jij in hetzelfde bed slaapt… In Les Ormes zijn geen ridders, maar wel heel veel stoere oude bomen. In het gigantische bos kun je zoveel klimmen als je wilt en zelfs blijven slapen. Verscholen tussen de stammen staan hier namelijk echte boomhuizen. Wie liever niet de hoogte in gaat, kiest een bed in een van de drijvende huizen op het meer. Domaine les Chais is weer heel anders, maar minstens zo leuk. Hier ben je midden op het Franse platteland, waar je koeien kunt aaien, bij de boer kunt zien wat hij allemaal op het land doet en de boerin helpen met kippen voeren. Slapen doe je uiteraard in het grote landhuis.

Landhuis voor jezelf

Hotel Caelus VII is vernoemd naar de Romeinse god van de hemel, dus lekker dromen doe je hier zeker. Dit mooie Belgische herenhuis heeft maar zeven kamers, dus het is bijna alsof het hele huis van jullie is… Wie durft kan hier ook onder de grond een kijkje gaan nemen, in de champignonkelder. Hoe groeien paddenstoelen eigenlijk en waarom zijn champignons altijd wit? Straks weet je het allemaal! En dan Het Wapen van Harmelen, een hotel dat al 100 jaar bestaat en gewoon in Nederland te vinden is. Hier kun je zwemmen in de rivier, gezellig samen door het dorp wandelen of stap op de fiets (of te paard) naar Kasteel de Haar. Het is het meest sprookjesachtige kasteel van Nederland en ligt vlakbij Harmelen. Een avontuur om zelf te ontdekken!

Over Logis Hotels

Logis Hotels is een internationaal samenwerkingsverband van ruim 2.400 hotels in Andorra, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Portugal en Spanje. Het is hiermee de grootste keten van onafhankelijke hotel-restaurants in Europa. Kenmerkend voor al deze accommodaties zijn een hartelijke ontvangst, comfortabele en goed verzorgde hotels, een uitstekende keuken waar met streekproducten wordt gekookt en een omgeving die uitnodigt om op verkenning te gaan. De Logis-hotelier heeft hart voor zijn accommodatie en zijn gasten en geeft graag tips over wat er zoals in de buurt te doen is. De hotels worden ingedeeld op basis van een tot maximaal drie schoorsteentjes voor het verblijf en een tot maximaal drie stoofpotjes voor de keuken. Hotels op het hoogste kwaliteitsniveau zijn te herkennen aan het keurmerk Logis d’Exception. Zie voor meer informatie en boekingen www.logishotels.nl