Nieuwe lichaamsvormen voor Ken!

Barbie® maakt vandaag wereldwijd bekend de Fashionistas® collectie uit te breiden. De aanvulling bestaat uit 15 Ken® poppen met verschillende lichaamsvormen (slank, breed en normaal) en een verscheidenheid aan huids- en oogkleuren, haarstijlen en moderne modelooks. De introductie van de nieuwe Ken-poppen maakt de Barbie® Fashionistas® lijn de meest diverse poppen collectie in de markt.

nieuwe barbie en ken

Nieuwe Barbie lichaamsvormen

In 2016 introduceerde Barbie drie nieuwe Barbie lichaamsvormen – lang, klein en ronde vormen -, verkrijgbaar in verschillende huids- en oogkleuren, haarstijlen en ontelbare trendy outfits en accessoires. Het merk Barbie gaat altijd met de tijd mee. Het moderniseren van Ken was dan ook de volgende stap in de evolutie van het merk om meer diverse producten te bieden.

“Door onze productlijn uit te breiden, herdefiniëren we hoe een Barbie- of Ken-pop eruit ziet voor deze generatie”, vertelt Lisa McKnight, Senior Vice President en General Manager Barbie. “Het was een logische stap voor het merk om Ken verder te ontwikkelen en het geeft meisjes de kans om de rol van Ken in hun wereld van Barbie verder te personaliseren.”

Ook Ken met drie nieuwe lichaamsvormen

De collectie bevat 15 nieuwe Ken-poppen met drie lichaamsvormen, zeven huidskleuren, acht haarkleuren, negen haarstijlen en gemoderniseerde outfits, variërend van business tot sporty looks. Het merk introduceert tevens 24 nieuwe Barbie-poppen. Deze poppen zijn onderdeel van de 100+ diverse looks die de afgelopen drie jaar zijn gelanceerd in de Barbie Fashionistas collectie.

Barbie Fashionistas segment blijft verwachtingen overschrijden

Het Barbie Fashionistas segment blijft verwachtingen overschrijden. De collectie kent een hoge groei wereldwijd en is uitgeroepen tot “Pop van het Jaar” bij de Toy Industry Association’s Annuel T.O.T.Y. Awards. Er wordt steeds meer diversiteit geïntroduceerd in het merk, marketing en product, waaronder in de segmenten fantasie, entertainment en carrière.

De nieuwe Fashionistas collectie kan bekeken worden op www.barbie.nl en is verkrijgbaar in Nederland vanaf september. ‘The New Crew’ is tevens te bekijken op youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=c3jbh1PMsOk&feature=youtu.be