Een kindvriendelijke eetkamer, hoe dan?

door

in

Als ouder kan het inrichten van een mooi huis aanvoelen als onbegonnen werk. Je wilt dat het praktisch en veilig is voor de kinderen, maar tegelijkertijd wil je ook dat het er stijlvol uitziet en er een gezellige sfeer hangt. Hoe breng je die twee werelden samen?

Vandaag richten we ons op de eetkamer. De eetkamer is namelijk een plek waar families bij elkaar komen, waar gesprekken worden gevoerd en waar gezelligheid tot uiting komt. Kinderen kunnen hun verhalen krijt aan de eettafel. En ouders leren hun kinderen verschillende smaken proeven. Klinkt allemaal idyllisch, vind je niet? In werkelijkheid wordt er aan de eettafel voornamelijk gezeurd over het eten en belanden al die heerlijke smaken op de vloer.

En dus raden we aan om de eetkamer met kinderen vooral praktisch te maken. Een gezellige sfeer zal je toch echt zelf moeten creëren.

Met praktisch bedoelen we dat de eettafel en de eetkamerstoelen makkelijk schoon te maken zijn. Wat sowieso een no go is, zijn witte stoelen met een stoffen bekleding. Ik denk dat je zelf wel kunt invullen waarom deze uitvoering niet echt kindvriendelijk is. Mocht je er nog aan twijfelen, ga dan een keer spinazie eten met je peuter en je weet genoeg.

Warme sfeer

Wat wel praktische eetkamerstoelen zijn, zijn eetkamerstoelen met een lederen bekleding. Deze bekleding is makkelijker schoon te maken en ook makkelijker te onderhouden. Ook zorgt een lederen eetkamerstoel voor een warme sfeer in de eetkamer. Echter hangt er wel een nadeel aan lederen eetkamerstoelen, ze zijn namelijk behoorlijk prijzig. Daarom is het aan te raden om op zoek te gaan naar betaalbare eetkamerstoelen. Een goed alternatief voor lederen bekleding is bijvoorbeeld een lederlook. Dit is aanzienlijk goedkoper en toch net zo gemakkelijk schoon te krijgen.

Wat ook een warme sfeer geeft in een eetkamer, zijn houten stoelen. Nadeel van houten stoelen is dat je op ten duur ook een houten reet krijgt.

Scandinavische sfeer

Welke eetkamerstoelen ook ideaal zijn voor een kindvriendelijke eetkamer, zijn de welbekende kuipstoeltjes. Deze kuipstoeltjes zijn gemaakt van plastic en de (vaak zachte) zitting is heel gemakkelijk af te nemen met een natte doek. De kuitpoeltjes passen vooral in een eetkamer met een Scandinavische look.

Industriële sfeer

En als laatste zijn industriële stoelen, bijvoorbeeld gemaakt van messing, heel kindvriendelijk. Hoewel je voor mijn gevoel hier niet de hele avond op gaat zitten tafelen. Maar een langdurig diner met kinderen kun je sowieso wel vergeten. Deze eetkamer stoelen zijn wederom makkelijk schoon te maken en dat blijft toch het belangrijkste punt als het gaat om een kindvriendelijke eetkamer.