Een airco aanschaffen, liefst vandaag nog!

Poeh, nou dat was me wel weer een warm weekje! Ben ik even blij dat we in het voorjaar een zwembad in de tuin hebben opgezet! Want met het warme zomerse weer hebben we die verkoeling wel nodig. En zo komen we de warme dagen wel door. Met de nadruk op dagen, want de nachten zijn een ander verhaal. Want op het moment we de kinderen naar bed sturen, begint het gezeur. Normaal gesproken is het gezeur om een slokje water of nóg een keer moeten plassen. Maar tijdens de warme dagen gaat het vooral om niet kunnen slapen door de hitte in de kamers. En heel eerlijk, ik geef ze geen ongelijk. Het is namelijk ook té warm op de slaapkamertjes van de kinderen. En dat is dan ook de reden dat ik op zoek ging naar airco’s voor op de kinderkamers.

Geen overbodige luxe meer

Ja ik ga eraan toegeven. Hoewel ik een aantal jaren een airco op de slaapkamers nog absolute onzin vond, ik bedoel dat was voor het warme zuiden, vind ik het nu echt geen overbodige luxe meer. Tegenwoordig is het aanbod van airco’s in Nederland zo groot, dat je voor iedere prijscategorie er wel één kunt aanschaffen. Zelfs het idee van hoge elektriciteitskosten zijn achterhaald, de airco’s van tegenwoordig hebben namelijk een acceptabel energieverbruik. Daarbij heeft een airco naast het verkoelen van de kamers nog veel meer voordelen.

Naast verkoelen nog meer voordelen

Je schaft een airco in eerste instantie aan om kamers te verkoelen tijdens warme dagen.  En wanneer je eenmaal in het bezit bent van een airco, wil je tijdens de warme dagen ook echt niet meer zonder. Maar de airco’s van tegenwoorden hebben meerdere functies. Zo zorgt een airco ervoor dat de lucht gefilterd wordt en heb je in huis een schonere lucht. Dit werkt weer door op een betere nachtrust en je gezonder en fitter voelen. Daarnaast kun je met een airco heel gericht de temperatuur instellen. In de winter kan de airco dus gebruikt worden als verwarming. En doordat je zo gericht kunt verwarmen, scheelt dat een heleboel aan stookkosten.

Zwoele zomeravond

Maar het grootste voordeel wat ik als papa bedenken kan, is dat de kinderen na een warme zomerse dag, zonder gezeur slapen gaan. En dat maakt de aanschaf van een airco elke euro waard. Want niets is lekkerder dan op een zwoele zomerse avond, met een biertje in de hand wetend dat de kinderen heerlijk liggen te slapen, genieten van de rust.