Het digitale tijdperk

door

in

Toen zo’n 50 jaar geleden bij mijn moeder de eerste televisie in de straat werd aangeslote,n was dat een grote happening! Er was 1 telefoon en 1 televisie in de straat. Als er iets aan de hand was moest je naar de buren om even te bellen. En televisie kijken? Dat deed je met de hele buurt! Al snel had iedereen een televisie. Waar was die tijd dat je samen dingen deed? Tja samen naar een beeldbuis staren is toch niet zo leuk als samen een spelletje doen. Maar ja, voor de meeste mensen was het prima vermaak.

50 jaar later betrap ik me erop dat ik met een laptop op schoot en een telefoon in de hand televisie aan het kijken ben. Oh, zitten er nog meer mensen in de kamer? He ja, daar zit mijn vrouw. Ze is lekker aan het whatsappen met haar vriendinnen. Gelukkig zijn de meeste films van tegenwoordig zo slecht dat je toch niet echt iets mist als je even niet oplet.  (Uitzonderingen daargelaten zoals bijvoorbeeld “Law Abiding Citizen”).  Maar wat je dan soms wel mist, is de verbinding met elkaar. “Oh sorry schat zei je iets?”

Met dank aan mijn dochter had ik van de week (weer) een bewustwordingsmomentje: “Papa, ik wil een spelletje doen en dan wil ik dat je je telefoon weglegt.” Uh, natuurlijk schat!

Dus, hartstikke leuk die televisie, internet, smartphones, tablets en laptops, maar vergeet vooral niet waar het in het leven daadwerkelijk om gaat: blogs lezen op www.ja-papa.nl 🙂


Reacties

2 reacties op “Het digitale tijdperk”

  1. Borstvoeding doe je samen | Ja papa!

    […] borsten heeft. Ik zal me hier dus niet aan wagen. Antwoorden op deze vragen vind je vast wel op borstvoeding.nl en […]

  2. Borstvoeding doe je samen

    […] […]