De magische maand van Elara

door

in

Elara is een meisje van net één jaar oud, zij heeft een gen mutatie en daardoor ligt zij al meer dan de helft van haar leven in het ziekenhuis. Telkens als ik het blog van de mama van Elara lees, krijg ik een brok in mijn keel. Elara en haar ouders leven in een emotionele achtbaan, die maar zelden stil staat.

Elara en haar knuffel
Elara met Toet, de knuffel van de Clini Clowns

De hele maand juni worden Elara en haar ouders door de Clini Clowns in het zonnetje gezet. Dit is de welverdiende magische maand van Elara. En dat is heerlijk, want de Clini Clowns weten voor Elara en haar ouders vaak de achtbaan even stil te zetten, ze te laten vergeten dat ze in het ziekenhuis zijn. De ouders van Elara zijn hier heel dankbaar voor en proberen op hun beurt iets voor de Clini Clowns terug te doen. Aan mij hebben ze gevraagd iets over de Clini Clowns te schrijven, en dat doe ik met liefde… al is het met de tranen over mijn wangen, want sommige herinneringen stop je liever weg…

Het is nog geen jaar geleden. Valerie mijn dochter is anderhalf en kruipt over de vloer van haar kamer in het ziekenhuis. Ze is al de hele ochtend onrustig, misselijk en huilerig door de chemo die ze via het infuus toegediend krijgt. Als ze op de gang een accordeon hoort, blijft ze stil zitten en kijkt afwachtend naar de deur.

Enkele momenten later gaat de deur op een kier open en verschijnt er een hoofd om de hoek van de deur. Het is een van de twee Clini Clowns die vandaag de kinderafdeling bezoeken. Valerie kruipt verschrikt iets achteruit, waarop de clown een stapje achteruit doet, even vriendelijk gedag zwaait en terwijl ze zachtjes begint te zingen de deur weer achter zich dicht trekt.

Valerie kruipt meteen naar de deur, trekt het gordijntje opzij en gluurt door een kiertje nieuwsgierig naar de clowns. Die zingen op de gang zachtjes het liedje voor haar. Heel eventjes is Valerie haar ellende vergeten… Als de clowns zwaaiend uit het zicht verdwijnen, kruipt Valerie weer naar me toe met een lach op haar gezicht.

Nog niet zo lang geleden kon ik me niet voorstellen hoe belangrijk het werk van de Clini Clowns is. Helaas weet ik dat nu wel… Als iedereen die dit leest maar 1 euro aan de Clini Clowns zou doneren, dan kunnen ze daar weer veel goeds mee doen.

Ik wens Elara en haar ouders een heel magische maand toe. Clini Clowns bedankt!

Ik doneer vanavond nog! Jullie ook?


Reacties

Eén reactie op “De magische maand van Elara”

  1. MamaVanElara avatar
    MamaVanElara

    Lieve Arno,

    Wat heb je dat mooi geschreven. Dankjewel 🙂