Crowdfunding: Noa. Tovertuin

Ik heb een een berichtje van Hanneke gekregen. Hanneke is moeder van drie kinderen en moet zonodig een prentenboekje maken. Ze maakt al digitale prentenboeken, maar heeft een ouderwetse hang naar papieren boeken. Daarom zoekt Hanneke nog investeerders, want een boek drukken kost nu eenmaal geld.

Hanneke ziet in papa’s de ideale investeerders want crowdfunden is:

“Heel papa-waardig. Want papa’s hebben credit-cards. En kunnen daarmee voor de ogen van de mama’s heen en weer zwaaien, die hen dan heel verliefd aankijken omdat papa iets voor hun kleintje doet. En tegen andere mannen kunnen ze dan zeggen: ‘Ja, hé. Ik heb gister nog even een project gepledged. Crowdfunden, weet je wel. Heel 2014. Met m’n creditcard betaald.’ En dat klinkt dan weer heel stoer.”

En naast de stoer-factor denkt ze dat ik crowdfunden ook leuk zal vinden. In haar woorden:

“Is het leuk? Om daar aan mee te doen? Ik denk het wel. Want behalve de win-win situatie met vrouw/vriendin en mede-vaders, laat je ook nog eens een langgekoesterde wens uitkomen én je bent over een poosje één van de unieke Nederlanders met een editie van Noa Tovervijver. Die je dan weer kunt voorlezen aan de kindjes.”

Deze papa laat zich natuurlijk niet zomaar beïnvloeden door een leuk berichtje, maar besluit toch even op haar Kickstarter project te kijken. En het is duidelijk: verkocht! Hanneke heeft mij overtuigd. Met haar argumenten en met haar illustraties. Dit prentenboek over Noa, een meisje met een oranje jurkje en een grote bos bruine krullen, MOET gewoon op papier gedrukt gaan worden en daar ga ik mijn steentje aan bijdragen. Dan heb ik morgen meteen iets stoers te vertellen!

Voordat dit prentenboek gedrukt kan worden, moet Hanneke natuurlijk wel eerst haar doel halen. Ze heeft hiervoor nog meer investeerders nodig. Wil jij morgen ook heel stoer, tussen neus en lippen door, vertellen dat jij nog een project gepledged hebt? Bekijk dan snel Hanneke’s kickstarter project.


Reacties

Eén reactie op “Crowdfunding: Noa. Tovertuin”

  1. Papa verslaafd aan pledgen

    […] […]