Een brief van de Fantastic Moms… #2

Lieve Arno,

Waarom kunnen mannen niks onthouden? Behalve als het gaat om belangrijke voetbaluitslagen uit 1981 of het antwoord op de vraag wanneer ze voor het laatst seks gehad hebben?

Of doen jullie gewoon graag alsof je dingen niet weet? Is het leuk om vanuit de AH naar huis te bellen met de vraag welke luiers/voeding/tampons/groente we ook alweer moesten hebben?

Dus… zijn jullie echt zo vergeetachtig of selectief vergeetachtig om ons boos te maken?

Kusje!
Martine & Jessica

Hallo lieve moeders,

Eigenlijk vragen jullie mij om antwoord te geven op een vraag over een vraag die jullie ons mannen nooit hadden moeten stellen. Want waarom, waarom?! En hoe, hoe!? Hoe halen jullie het toch telkens weer in je hoofd om ons mannen je tampons te laten halen, omdat je ineens een ’noodgeval’ hebt. Kunnen jullie nu na al die jaren nog steeds niet bedenken wanneer je die dingen nodig hebt? Misschien is het een idee om er gewoon altijd voldoende in huis te hebben?

Maar nee, jullie sturen liever je man erop uit om deze artikelen te halen. En die arme man staat dan in de winkel voor een schap dat volledig op vrouwen gericht is. Hoeveel stuks zitten er eigenlijk in zo’n verpakking en hoeveel tampons heb je eigenlijk op een dag nodig? Je man heeft geen idee en aan de omschrijving op de verpakkingen heeft hij niets. Het enige dat hij ziet zijn mooie gekleurde verpakkingen. En die verpakkingen veranderen ook nog eens in de twee maanden, zodat je arme man, al doet hij nog zo zijn best, echt niet kan onthouden welke verpakking hij nou moet hebben. Het enige dat hij op dit moment zeker weet, is dat hij minstens een dag een chagrijnige vrouw heeft,
als hij met de verkeerde tampons thuiskomt. Vind je het gek, dat hij even naar huis belt? En dat laatste met het angstzweet op zijn voorhoofd, want zelfs dat goedbedoelde telefoontje kan al helemaal verkeerd vallen bij zijn door hormonen ontregelde vrouwlief.

Stel je eens voor dat je man jou naar de bouwmarkt stuurt om schuurpapier voor zijn schuurmachine te halen. Zou jij met het goede schuurpapier thuiskomen? Weet je echt welk merk schuurmachine hij
heeft? En bedoelt hij de muis of de bandschuurmachine? Welke vorm papier en welke korrel heeft hij eigenlijk nodig? En klopt dat, zijn die velletjes schuurpapier echt zo duur, of heb je nu de verkeerde te
pakken? Nee, je zou het niet veel beter doen, dan je arme man die voor jou tampons staat uit te zoeken in de supermarkt.

En dat, lieve moeders, is waarom je man jou nooit zijn schuurpapier laat halen en waarom jij je man geen tampons zou moeten laten halen.

Arno