6 babygadgets die je leven een stuk makkelijker maken

Zodra je een baby in huis hebt, roept iedereen dat het nu de mooiste tijd van jullie leven is. Dat is moeilijk voor te stellen met gebrek aan nachtrust, vieze luiers, huilen (niet alleen de baby) en nog meer vieze luiers. Slimme ouders gaan daarom op zoek naar slimme babygadgets die het leven makkelijker maken. Hier zijn 6 babygadgets waar je als ouders écht voordeel uit kunt halen.

1. Nachtlamp met geluid

Een nachtlampje is standaarduitrusting voor iedere babykamer. Je kunt leuke lampjes kopen met een projectie die maan en sterren op de muur projecteert. Maar dat is vooral leuk voor de ouders, want heel jonge baby’s zien nog niet zo scherp. Je komt verder met een lamp die verschillende kleurtemperaturen kan weergeven, zoals een wake-up light van Philips of Grundig. Er zijn ook nachtlampen die muziek of natuurgeluiden kunnen weergeven voor een goede nachtrust…voor de baby én voor de ouders.

baby-ja-papa

2. Bewegingsmelder

Je durft je ogen geen moment van de baby af te halen, toch ligt er een berg was te wachten die toch echt gewassen moet worden. Met een baby monitor voor geluid kun je de baby door het hele huis horen, maar wanneer de baby huilt hoor je dat meestal toch wel. Een video baby monitor is al een stap vooruit, maar je moet nog steeds het schermpje in de gaten houden. Je kunt ook een bewegingsmelder installeren, een sensor waarmee je bijvoorbeeld ook inbrekers buiten de deur houdt. Wanneer er beweging geconstateerd wordt krijg je een melding op jouw smartphone. In combinatie met een IP camera kun je ook vanaf iedere locatie kijken of alles in orde is.

3. Monitoring sok

Owlet maak een baby monitoring sok waarmee je diverse lichaamsfuncties van de baby tijdens het slapen kunt registreren. Het is een soort bandje dat je om één voet met klittenband vast maakt. Via de huid worden functies als hartslag en zuurstofgehalte in het bloed bijgehouden. Wanneer er afwijkende waarden zijn, zul je via de bijbehorende app een notificatie op je smartphone krijgen. Deze babygadget werd ontwikkeld door een team studenten aan de Brigham Young Universiteit, het is dus niet zomaar een marketing product.

4. Automatische rolgordijnen

Je komt altijd handen tekort als er een baby in huis bijkomt, met automatische rolgordijnen zoals die van Somfy hoef je niet meer aan koordjes te trekken voor het middagdutje. Je kunt elektrische gordijnen op een timer instellen, met een knop bedienen of zelfs met je stem via een smart home installatie. Standaard automatische rolgordijnen maken gebruik van een motor die voor de babykamer misschien wat teveel geluid maakt. Er zijn ook fluisterstille modellen verkrijgbaar die nagenoeg geen geluid maken, zo blijft de kleine dreumes lekker doorslapen. Je kunt dit soort raamdecoratie zelfs vanuit andere ruimtes bedienen, bijvoorbeeld wanneer de zon plotseling fel schijnt en je nét even met de afwas bezig bent.

5. Slimme luidspreker

We hebben zojuist al een voorbeeld gegeven van een elektronisch helpend handje, met een slimme luidspreker kun je nog een stap verder gaan. Producten zoals de Google Home of Apple Homepod produceren niet alleen flink wat volume, je kunt er ook tegen praten. Naast het feit dat er eindelijk iemand (iets) naar je luistert, is het ook heel praktisch voor ouders met een baby. Zo kun je op Google met je stem opzoeken of er luiers in de aanbieding zijn, terwijl je met de laatste luier in je handen staat. Slimme luidsprekers zijn enorm veelzijdig voor iedereen die wel een extra handje kan gebruiken, en met een baby op de arm is alle hulp mooi meegenomen. Uiteraard kun je ook direct handsfree een Spotify playlist met kinderliedjes starten.

6. Kindvriendelijke tablet houder

Er zijn verschillende meningen omtrent het gebruik van smartphones en tablets voor baby’s. Van “absoluut niet doen” tot aan “even rust anders word ik gek”. Voor beide kampen zijn volop argumenten te bedenken. Bij de opvoeding van kinderen geldt altijd het mantra “…maar niet teveel”, even met een tablet spelen kan geen kwaad voor een baby die de wereld om zich heen aan het ontdekken is. Het tablet loopt waarschijnlijk een groter risico. Fisher-Price heeft een Laugh & Learn Apptivity Case voor tablets ontwikkeld die baby’s vanaf zes maanden veilig met een tablet laat spelen inclusief speciale apps voor baby’s. Houd er rekening mee dat apparaten met een aanraakscherm de komende jaren nog steeds een belangrijk deel van ons leven innemen. Dit soort activiteiten kunnen uitstekend naast een blokkenstoof en rammelaar ingezet worden.

Met deze 6 babygadgets maak je het leven van de ouders een stuk makkelijker, en het leven van de baby een stuk plezieriger!