De beste winterjas voor je kind

Kinderen houden ervan om in de winter buiten te spelen, maar bij echt koud weer verliezen ze snel lichaamswarmte. Als ouder denk je dan misschien al snel, nou blijf dan maar binnen. Maar een goede winterjas houdt het lichaamstemperatuur van je kind op peil en helpt je kind droog te houden, als het regent of sneeuwt. Kortom, ga op zoek naar een goede winterjas, voeg er een paar fatsoenlijke winterschoenen of laarzen, handschoenen, sjaal en muts aan toe en je kind kan onbezorgd buiten ravotten.

Het oog wil ook wat. En daarom kun je kiezen voor een mooi merk, bijvoorbeeld een name it jas, goed betaalbaar! Of een Scotch en Soda, heel stijlvol! Het zoeken naar een nieuwe winterjas voor je kind, betekent dat je iets moet vinden dat zowel aan jouw behoeften als aan die van je kind voldoet. Je wilt iets praktisch waarin je kind warm en droog blijft en je wil natuurlijk ook dat het er leuk uitziet. En laten we de kwaliteit niet vergeten! Niemand heeft er iets aan als de jas al stuk is, voordat de winter echt begint. Wanneer je naar de beste winterjassen voor kinderen zoekt, moet je letten op het materiaal, de isolatie, waterbestendigheid en natuurlijk de algehele kwaliteit. En ja zoals ik al zei, het oog wil ook wat. Hoewel veel kinderjassen komen in een jongens- of meisjescollectie, zijn er ook genoeg jassen met een genderneutrale uitstraling.

Bij het kiezen van een winterjas voor je kind, is het handig om een paar kenmerken op een rijtje te zetten. Wel of geen capuchon? Een jas die alleen in de winter gedragen kan worden of kies je voor een 3-in-1 jas, waar je de binnen vest kunt verwijderen. En een heel belangrijk punt, is de jas goed te wassen in de wasmachine? Want je denkt toch niet dat je kind gaat opletten tijdens het ravotten buiten?

Dan is er nog één ding, namelijk het kiezen van de juiste maat. Hoewel het zeer verleidelijk is om een tikkie te grote winterjas aan te schaffen, zoadat je kind er wat langer mee kan doen, is het niet heel verstandig. Er gaat namelijk een hele hoop warmte verloren wanneer de winterjas van je kind te groot is. Oftewel, de winterjas gaat zijn doel dan een beetje voorbij. Kies daarom gewoon voor de maat, die je kind op dat moment ook daadwerkelijk draagt.