What’s in a name?!

Een van de mooiste dingen die je mag doen als Papa is je kind een naam geven. Met een naam geef je jouw kind iets bijzonders van jezelf mee.
Maar het kan ook een hele uitdaging zijn, want bedenk maar eens een leuke, originele naam die goed klinkt en waar je kind niet gelijk de eerste dag op school mee gepest wordt. Het geven van een naam kan dus voor de nodige slapeloze nachten zorgen. En dat is ook niet voor niets, want uit onderzoek is gebleken dat een naam een grote invloed heeft op de ontwikkeling van het kind.

Zo kan het geven van wat algemeen bekend staat als een meisjesnaam aan een jongen, er voor zorgen dat de jongen zich vaker zal misdragen. Ook zou de naam effect hebben op de studiekeuze en vaardigheden zoals spelling en lezen. En het zou zelfs de voorkeur voor een partner bepalen.

Kortom, de naam heeft nogal een effect op de ontwikkeling van je kind.
Hoe groot dat effect werkelijk is valt nog te bezien, er zijn namelijk nog zoveel andere factoren van invloed op de ontwikkeling. Woonomgeving, school, ouders, vriendjes, familie. Zo maar een greep uit de ontelbare hoeveelheid factoren die invloed hebben op de ontwikkeling van je kind. Nog even los staand van het feit dat elk kind ook nog een geheel eigen karakter heeft. En in deze overweldigende stortvloed van invloeden en factoren is het effect van een bepaalde naam misschien wel weer heel klein.

Toch is het geven van een naam iets om goed over na te denken. Je wil je kind iets mee geven waar je kind blij van wordt en die jij ook met een zeker gevoel van trots over het schoolplein kan blèren.
En wat je vooral niet wil is dat de naam van jouw kind de volgende schaamnaam wordt!


Reacties

Eén reactie op “What’s in a name?!”

  1. Pauline avatar
    Pauline

    Die schaamnamen! Ik lig in een deuk.