Het kerstverhaal van Kleine Ezel

door

in

Met drie kleine kinderen valt het soms niet mee elk kind de aandacht te geven die het verdient. Daarom proberen we ook af en toe een één-op-één uitje met de kinderen te plannen. Dit keer was onze vijf-jarige dochter weer aan de beurt. Zij is gek op het theater, en ik ook! We gingen dus samen naar de nieuwe voorstelling ‘Het kerstverhaal van Kleine Ezel’, gebaseerd op de boeken van Rindert Kromhout en Annemarie van Haeringen.

In de auto wordt dochterlief al helemaal enthousiast, wat zal er allemaal te zien zijn in de voorstelling? Als we dan voor de voorstelling nog even een drankje drinken en er zich steeds meer mensen verzamelen, kan ze echt niet meer wachten: “Papa, kunnen we nu naar onze stoelen gaan?”. Haar enthousiasme is aanstekelijk. Ik heb ook zin in de voorstelling.

Eindelijk is het zover. De lichten doven en het gordijn gaat open. De kleuter zit meteen helemaal in het verhaal. Op het puntje van haar stoel zit ze te genieten van het avontuur dat Kleine Ezel meemaakt. En ik geniet met haar mee!

Het kerstverhaal van Kleine Ezel

De voorstelling gaat over Kleine Ezel, die bij zijn vriend Jakkie gaat logeren als pappa en mamma Ezel samen op vakantie besluiten te gaan. Maar met Kerstmis zo ver bij elkaar vandaan, is dat wel zo’n goed idee? ‘We gaan naar je vader en moeder toe’ zegt Jakkie. Een spannende tocht door de sneeuw volgt. Zullen ze elkaar ooit nog terugvinden?

Wat een leuke voorstelling van Theater Terra. Alweer! Onderweg naar huis blijft mijn kleintje vertellen over alles wat ze gezien heeft en de volgende dag hoor ik haar enthousiast het verhaal aan haar broertje vertellen. Ze heeft genoten, dat is duidelijk!

Het Kerstverhaal van Kleine Ezel is een echt aanrader voor de de kerstvakantie! Je kunt er nog heen in december 2013 en januari 2014, in heel Nederland en België. Voor iedereen vanaf 4 jaar.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan op de website van Theater Terra, of neem alvast even een kijkje achter de schermen: