Weekend van de wetenschap

ONTDEK IN 48 UUR DE WONDERE WERELD VAN WETENSCHAP EN TECHNOLOGIE

Ga backstage bij meer dan 300 instituten, instellingen en bedrijven door heel Nederland

 

Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2018 vindt in Nederland Weekend van de Wetenschap plaats, het grootste landelijke evenement op het gebied van wetenschap en technologie. Publiek krijgt 48 uur lang backstage toegang bij bedrijven, instituten, universiteiten, instellingen en musea om de innovatieve en wondere wereld van wetenschap en technologie te beleven. Door het hele land openen meer dan 300 organisaties hun deuren en worden er meer dan 1500 activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden. Weekend van de Wetenschap trekt jaarlijks ruim 150.000 bezoekers.

Tijdens Weekend van de Wetenschap kan men deelnemen aan maar liefst 1500, veelal, gratis activiteiten. Ontdek bijvoorbeeld in BlueCity Lab in Rotterdam hoe waardevol

afval is en wat nou eigenlijk een circulaire economie is. Kom proefjes doen in Utrecht bij BASF De Meern en zie welke innovaties mogelijk worden door ontwikkelingen in de chemie. Maak een ruimtereis in het Artis Planetarium in Amsterdam of neem deel aan een van de vele activiteiten in het Radboudumc Nijmegen waar je onder andere op het heliplatform en
in hightech operatiekamers mag kijken. Duik in de wetenschap van zwemmen bij InnoSportLab De Tongelreep en leer de techniek waar zwemmers als Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk hun start en keerpunt mee verbeteren.

Weekend van de Wetenschap

Jaarlijks organiseert NEMO met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het Weekend van de Wetenschap.
Dit grootste landelijke technologie- en wetenschapsevenement van Nederland wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het eerste weekend van oktober voor het publiek hun deuren openen.

Op de website www.weekendvandewetenschap.nl is de meest actuele lijst van de deelnemende organisaties en activiteiten opgenomen.

#WvdW

 


Reacties

Geef een reactie