Lichtjesavond op Slot Zuylen

Het is een mooie traditie geworden: de Lichtjesavond van Slot Zuylen! Wanneer een diepe rust na de dag over de buitenplaats valt, komt een gloeiend bloemenveld wuivend tot leven in de wind. Buiten is alles prachtig verlicht en binnen kunt u zonder gids en op eigen gelegenheid rondkijken en genieten van het huis. Tevens is er live muziek en voor de kinderen is er een gratis lampion. Een bezoek aan Slot Zuylen is op zaterdagavond 15 september extra bijzonder!

Een sprookjesachtige sfeer

Een ‘Glowfield’, een creatie van kunstenares Arianne van Boxmeer, heeft zich die avond geworteld in de tuin van Slot Zuylen. Tachtig lichtgevende bloemen vlammen op tijdens de lichtjesavond. Een kunstmatige ingreep die het natuurlijke karakter van de plek versterkt en samen met het Slot zorgt voor een sprookjesachtige sfeer. Arianne van Boxmeer studeerde af als theatervormgever aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Deze Zuilense kunstenaar maakt o.a. ontwerpen voor theater en festivals. Ze biedt haar publiek graag een ervaring, een spanningsveld tussen toeschouwer, object en de ruimte. Hierbij spelen licht, sfeer en de locatie een belangrijke rol.

Muziek in een zee van licht

Dit jaar is de lichtjesavond verrijkt met muziek: harpiste Iris van der Ende zal live spelen tussen het verlichte bloemenveld. Dat belooft een prachtig plaatje te worden!

In het kasteel

Het slot is normaal gesproken alleen te bezichtigen met gids, maar deze avond kunt uzelf vrij rondlopen. Geniet optimaal van de prachtige lichtjes op uw eigen gemak en in uw eigen tempo! Bezoek vooraf of na afloop ook ons Museumcafé voor een fairtrade kopje thee of koffie met Zuilenaartje of een ander zelfgemaakte lekkernij.

Aanvullende informatie

  • Evenement: Lichtjesavond
  • Datum: Zaterdag 15 september 2018, 20.00u tot 22.00u. Kassa open vanaf 19.30u
  • Entree: € 7,50,- voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen (t/m 12 jaar, inclusief lampion). Museumkaart gratis. U kunt op de avond zelf uw entreebewijs kopen. Reserveren is niet mogelijk.
  • Adres: Slot Zuylen, Tournooiveld 1, 3611AS Oud Zuilen
  • Toegankelijkheid: Het Slot is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen. Ook kinderwagens en rollators kunnen helaas niet naar binnen. De tuin en Museumcafé zijn daarentegen wel toegankelijk.
  • Bereikbaarheid en parkeren: Er is gratis parkeergelegenheid bij het Slot voor zowel de auto als voor de fiets. Vanuit Utrecht en Maarssen is Slot Zuylen ook bereikbaar met bus 5. Uitstappen halte Oud Zuilen, waarna ca. 10 minuten lopen.

Reacties

Geef een reactie