Wat te doen met de zolderkamer?

In sommige gezinnen wordt elk plekje van het huis benut. In elke kamer staat een bed, of zelfs meerdere bedden en de was wordt opgehangen in het trapgat. Andere gezinnen hebben iets meer ruimte over en een beetje handige papa kan daar een fantastische ruimte van maken. Voor zichzelf, of beter nog, natuurlijk voor de kids! Want laten we eerlijk wezen, het is misschien een beetje werk, maar hoe lekker is het als de kids op zolder heerlijk spelen en jij beneden kunt genieten van een biertje?

Tip 1. Maak een ruimte waar de kinderen lekker actief kunnen bewegen.

Kinderen moeten nu eenmaal hun energie kwijt. Klimmen en klauteren is onderdeel van de dag. Maak een hoog bed met een trap en een glijbaan. Hang een schommelschijf op, deze haal je bij de IKEA. Maar ook grote zitzakken en kussens zijn essentieel, om mee te stoeien en er komt een tijd dat ze er alleen nog maar op willen chillen.

Inspiratie van Pinterest

Tip 2. Maak de kamer lekker licht

Niemand wordt vrolijk in een donker hol. Schilder de muren in een lichte kleur, doe dit met afneembare verf of buitenverf, zodat je de muren gemakkelijk schoon kunt krijgen, je weet wel, vieze kinderhandjes enzo… En plaats een aantal VELUX dakramen in de zolderkamer, dit maakt de kamer lekker licht. Zorg wel voor goede raambedekking voor wanneer de kids willen gamen of film kijken.

velux dakramen

Tip 3. Maak een kamer waar de kids hun creativiteit in kwijt kunnen

Sommige kinderen kun je uren alleen laten met een schaar, papier en kleurtjes. Ze maken de meest wonderbaarlijke kunstwerken van materiaal dat jij voor afval aanziet. Gooi dus niet zomaar spullen weg, laat het eerst even langs de creatieve kinderkamer gaan, want wie weet maakt je kind er nog even een kunstwerk van. En hoe lekker is het voor de kids om een kamer te hebben, waar zo nu en dan de boel, de boel mag blijven? (Tip: zorg in deze kamer ook voor goede afneembare verf!)

Inspiratie van Pinterest