Wat je niet moet zeggen tegen een thuisblijfvader

Nee, geen papa-dag maar full-time vaderen over je kinderen. Ze zijn er en ze ontvangen allemaal dezelfde onaardige en gekke opmerkingen. In vele hoofden ontstaat er een soort kortsluiting, het klopt niet. Mensen zijn toch echt ouderwetser als dat we eigenlijk willen zijn. Er ontstaat een groot vraagteken bij de rolverdeling en daar wil iedereen toch even iets over kwijt.

Tot grote ergernis van de thuisblijfvader

“Dus je vrouw heeft bij jullie thuis de broek aan?”

Het feit dat de thuisblijfvader geen kostwinnaar is, betekent niet dat hij niks meer te zeggen heeft. De vrouw die de vrouw aan heeft? De kinderen denken waarschijnlijk van wel, papa loopt namelijk de halve dag in zijn onderbroek.

“Ben je ontslagen?”

Het is moeilijk te geloven dat een man zijn baan opzegt om bij de kinderen te blijven. Al snel wordt aangenomen dat de vader niet vrijwillig thuis zit, maar ontslagen is.

“Zijn jullie hippies?”

Misschien, misschien ook niet. Al waren we buitenaards, doet dat ertoe?

“Wanneer ga je weer werken?”

Als je één week in de schoenen van een thuisblijfvader zou staan, zul deze vraag niet meer stellen. Kinderen opvoeden is heel hard werken! Geloof je de thuisblijfvader niet? Vraag het dan maar aan de thuisblijfmoeder.

“Vind je het niet raar en ongemakkelijk dat je vrouw al het geld binnenhaalt?”

Zie je, ouderwets! Mensen blijven zo plakken aan de ouderwetse rolpatronen, jammer! Echte mannen doen namelijk wat het beste is voor hun gezin, niet voor hun ego.

“Poeh, dus je moet de hele dag oppassen?”

Hij is geen 16-jarige die een bijbaantje heeft! Hij is de vader.

“Dus je bent vader en moeder in één”

Is een thuisblijfmoeder de moeder en vader in één? Nope!

“Wat heerlijk al die vrije tijd, wat doe je dan de hele dag?”

Kinderen van thuisblijfvaders hebben voor hun tweede haar alle seizoenen van The Walking Dead al gekeken. Verder zijn ze altijd héél goed uitgeslapen en goed gevoed met hot-dogs.