Vervelen is geen optie

Zwembaden, animatieprogramma’s, speeltuinen, kinderdisco’s, minigolf, aquagym, glijbanen, fietsen, paardrijden, tafeltennis en soms pretparken in de buurt. Het is slechts een kleine opsomming van het enorme activiteitenaanbod op de 17 campings van Siblu Villages in Frankrijk. Afhankelijk van het vakantiepark zijn er tussen de twee en vier kinderclubs. Deze zijn ingedeeld in leeftijdscategorieën: Bubbels van 1 tot 3 jaar, de Piraten Club van 4-7 jaar, de Barracudas Club van 8-11 en de Teens Club vanaf 12 jaar. ‘Voor een geslaagde kampeervakantie is een uitgebreid animatieprogramma overdag en ’s avonds essentieel’, stelt Siblu directer Marketing & Communicatie Mikael Quilfen. ‘Is locatie nog steeds een zwaarwegende factor in de definitieve keuze van de camping, een groot activiteitenaanbod neemt een steeds belangrijkere plaats in. Want er geldt een simpele vuistregel: Hebben de kinderen het naar hun zin, dan hebben de ouders het ook naar hun zin!’. Vakantieparken die vier Kids Clubs hebben, zijn onder meer Les Charmettes in Charente Martime, La Carabasse in Languedoc-Roussillon, La Reserve in Aquitaine en Domaine de Kerlann in Bretagne. Nadere info over de campings en het activiteitenaanbod op www.siblu.nl. Boeken kan ook telefonisch via 020 – 794 12 60.

Les Charmettes

Vakantiepark Les Charmettes ligt niet ver van het kustplaatsje Royan in Charente-Maritime. Het vertieraanbod is hier zo groot dat je nauwelijks van het park af wilt. Waterliefhebbers komen volop aan hun trekken met twee mooie buitenzwembaden, glijbanen, een verwarmd binnenbad, en een bubbelbad. Voorts zijn er sportruimtes, een sportterrein, beachvolleybal, tennisbanen, boogschietterrein en pooltafels.Wilt u toch buiten het park op zoek naar ontspanning, het strand ligt op 4km afstand met rustig zeewater in de baaien waar kinderen veilig kunnen zwemmen of stevige golfen voor surfers. Nabij ligt eveneens de Palmyre Zoo dierentuin en de Luna Park kermis. Voor pa en ma liggen er verschillende golfbanen in de omgeving, waaronder Golf de La Palmyre (9 holes) en Golf Royan (18 holes).

La Carabasse

La Carabasse aan de Franse zuidkust nabij Béziers ligt op 1km van het strand. De camping heeft een prachtig lagunezwembad met peuterbad, bubbelbad en waterglijbanen. Daarnaast onder meer speeltuinen, biljartzaal, jeu de boules terrein, strandvolleybal, tennisbanen, en een uitgebreid animatieprogramma. Buiten het park vindt men vertier bij onder meer bij de kermis Europapark, het safaripark Réserve Africaine en het avonturenpark Béziers Aventure.

La Reserve

La Reserve ligt mooi in een pijnboombos en pal aan het meer van Biscarosse in Aquitaine, op een uur rijden van Bordeaux. Er is een privéstrand, het water van het meer is ondiep en dus geschikt voor de kleintjes. Een eigen boot meenemen kan, want er is een jachthaven. Ook deze camping heeft een enorm aquapark met binnen- en buitenbaden, glijbanen, sportvelden en zeer veel animatie en entertainment.

Domaine de Kerlann

In het voor Nederlanders populaire Bretagne ligt camping Domaine de Kerlann. Het ligt op het platteland op 5km van de Bretonse kust. Ook in dit park is de ‘piece de resistance’ het uitgebreide zwembadcomplex met een professioneel animatieteam.

Voor ieder wat wils speelplezier

Bubbles is een speelzaal voor kinderen tot en met 3 jaar, waar allerlei spelletjes worden gespeeld onder supervisie van de ouders; de Piratenclub is bedoeld voor kinderen van 4 tot 7 jaar oud en houdt zich voornamelijk bezig met avontuur, waterplezier en sport.
De Barracudas Club is voor kinderen van 8-11 jaar oud. Deze club houdt zich vooral bezig met grote spellen, sport en theater, de kinderen worden onder toezicht vermaakt zonder dat de ouders aanwezig zijn. Zo maken ze snel vriendjes. En ’s avonds ontmoeten ze elkaar in de KudaKlub.
De Teens Club is voor teenagers vanaf 12 jaar: sportwedstrijden, sumoworstelen en ontdekkingstochten door het bos zijn enkele activiteiten die overdag plaatsvinden. ’s Avonds hebben ze hun eigen Teen feesten.

Over Siblu

De keten telt momenteel 17 4-sterren campings op A locaties in Frankrijk. De campings liggen veelal nabij het strand waaronder in Bretagne, Vendée, Loire-Atlantique, Charente-Martime en Aquitaine. Tevens heeft de keten vier campings langs de Franse zuidkust: drie in Languedoc-Roussilon en een in de Côte d’Azur. In het binnenland behoort camping Domaine de Dugny in de Loirevallei en Les Rives de Condrieu in de Rhône-Alpes tot de groep.

Alle parken zijn eigendom van Siblu zelf. Op de campings zijn geen staanplaatsen beschikbaar, alleen stacaravans. Naast het verhuren van stacaravans is Siblu ook verantwoordelijk voor de verkoop van stacaravans aan particulieren. Deze komen dan tijdens het vakantieseizoen ook beschikbaar voor de verhuur. Met bijna 40 jaar ervaring en een omzet meer dan 100 miljoen euro, is Siblu marktleider in de verkoop van stacaravans. Het hoofdkantoor zetelt in Pessac.