Verantwoord snoepen, kan dat?

Aan een spies boven het vuur of in de chocomelk, als s’mores of lekker uit het vuistje. We kunnen zeggen dat de marshmallow toch wel het meest veelzijdige snoepje is. Zelfs chef koks en patissiers experimenteren er op los met dit fluffy goedje. Geliefd bij jong en oud en ooit begonnen als medicinaal snoep bij keelklachten. Maar helaas zit dit populaire snoepje vaak bomvol suiker en in grote zakken die we niet kunnen weerstaan. Dit moet anders dacht Food2Smile, er moet en verantwoorde variant komen. Met trots, introduceren we daarom een vrolijk zakje met heerlijke free from marshmallows.

>> Lees hier een uitgebreid artikel over verantwoord snoepen.

Met ruim 20 free from producten breidt Food2Smile haar assortiment met de marshmallow uit en hoopt hiermee een nog bredere doelgroep te bereiken. Vooral op plaatsen waar veel jongeren samen komen wil Food2Smile aanwezig zijn, zoals de school- en sportkantine, in pretparken en overige vrijetijd aanbieders. Alleen op die manier kan zijn impact hebben met haar free from assortiment en bijdragen aan de jeugdgezondheid. Maar jongeren zijn niet de enige doelgroep die Food2Smile voor ogen heeft, ook al is hier de grootste gezondheidswinst te behalen.

Omdat Food2Smile uit de jeugdgezondheidshoek komt en ervaring heeft met het begeleiden van kinderen met een ongezond gewicht, weet zij hoe belangrijk portion control is. Snoep uitbannen – zo hebben wij in de loop der jaren geleerd – is een utopie. Dit werkt uiteindelijk averechts. Daarom willen we kinderen leren om met porties om te gaan en zitten de marshmallows in een zakje van 50 gram. Een handig formaat voor bij de cateraar, snoepwinkeltje in het pretpark of in de vendingmachine. Ook ons overige snoepassortiment bieden wij ‘portion control’ aan.

Even alle feiten op een rij over de Food2Smile marshmallows:

  • Slechts 4,7 calorieën per snoepje
  • Suikervrij
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Vetvrij
  • Alleen natuurlijke kleur- en smaakstoffen

Vergelijk hieronder eens het verschil tussen de reguliere varianten en de Food2Smile marshmallows. Daar word je toch blij van!