Van gras tot glas: weten kinderen waar melk vandaan komt?

Kom spelen en leren op de Campina Open Boerderijdagen

Op vrijdag 26 mei en maandag 5 juni openen dit jaar weer meer dan 60 boerenfamilies hun deuren tijdens de Campina Open Boerderijdagen. Elk jaar weer komen duizenden ouders en kinderen naar de Open Boerderijdagen om het boerenleven te ervaren en te zien waar melk vandaan komt. Tijdens deze dagen leren kinderen meer over melk, koeien en het boerenleven en zijn er leuke activiteiten voor zoals een boerenmeerkamp, melkbusheffen en skippykoe-race.

Voorafgaand heeft Campina een onderzoek* gedaan waaruit blijkt  dat kinderen al veel kennis hebben over koeien en melk. Op de vraag waar melk vandaan komt antwoordden bijna alle kinderen ‘van koeien die in de wei staan’ – op een enkeling na die denkt dat koeien in de supermarkt wonen. 99 procent van de kinderen weet ook dat koeien gras eten. De meeste kinderen (97,8%) weten dat van melk ook kaas gemaakt wordt. Op de vraag hoe je boer wordt wist een van de kinderen een perfect antwoord: “door liefde voor dieren te hebben en van vroeg op staan te houden”.

Zuivel voor sterke botten en spieren

Kinderen weten dus heel wat over het boerenleven. Vooral de kinderen van 10 t/m 12 jaar oud weten er veel van en zijn bijna allemaal ook wel eens op een boerderij geweest. Van de kinderen van 7 jaar oud heeft 19,5% nog nooit een boerderij bezocht. Een goede reden dus om tijdens de Campina Open Boerderijdagen een kijkje te komen nemen! Tijdens de Open Boerderijdagen kunnen zij zien hoe het er echt aan toegaat op de boerderij en leren (en proeven!) wat zuivel voor je lichaam doet en waar het goed voor kan zijn. In melk en andere zuivelproducten zitten voedingstoffen die je lichaam elke dag goed kan gebruiken om gezond en fit te blijven, zoals calcium, vitaminen B2 en B12 en proteïnen (eiwitten). Proteïne heb je nodig voor je spieren. Dat is de kracht van Campina.

Bezoek de Campina Open Boerderijdagen

Op 26 mei of 5 juni zijn de deelnemende boerderijen open van 10.00 uur tot 16.00 uur. Toegang is gratis. Kijk hier voor de dichtstbijzijnde boerderij in jouw omgeving die meedoet aan de Campina Open Boerderijdagen: www.campina.nl/boerderijdagen2017

*Onderzoek uitgevoerd door Novio Research in februari 2017 onder 533 kinderen van tussen 7 en 12 jaar oud.