Tweedehands of refurbished… Wat is het verschil?

Er zijn twee opties. Of je hebt er nog nooit van gehoord óf het is je niet ontgaan en je bent helemaal op de hoogte van de laatste trend. Ik heb het over een refurbished toestel. Nu kan ik me voorstellen dat ik voor degene die er nog nooit van gehoord heeft, even moet uitleggen wat refurbished precies betekent. Refurbished betekent in het Engels ‘Gereviseerd’. Kom je uit. de IT- en computerwereld, dan heb je de term waarschijnlijk al vaker voorbij horen komen. Gereviseerde producten worden na gebruik gecontroleerd, zo nodig gerepareerd en opnieuw worden aangeboden voor hergebruik. Eigenlijk tweedehands, behalve dat je bij  een refurbished iPhone verzekerd bent van kwaliteit. Ideaal wanneer je op zoek bent naar een iPhone voor je kind. 

De verschillen

Laat me even wat dieper ingaan op de verschillen. Ik heb het namelijk allemaal op een rijtje gezet toen ik onlangs een refurbished iPhone x voor mijn dochter zocht. Want naast de garantie van kwaliteit zijn er nog meer voordelen aan een refurbished iPhone. Ze zijn namelijk een stuk goedkoper ten opzichte van nieuwe Apple iPhones. Niet zo gek ook, want het blijft natuurlijk een gebruikte iPhone. Maar toch zul je met een refurbished iPhone alle gemakken en kwaliteit hebben van een nieuwe iPhone. Ook is een refurbished iPhone veel duurzamer dan iedere keer een nieuwe aanschaffen. Een telefoon is namelijk best een gecompliceerd stukje afval. En wanneer er weer nieuw leven ingeblazen kan worden, waarom niet? Veel beter voor het milieu. Dit laatste geldt natuurlijk ook wanneer je een tweedehands telefoon aanschaft. Echter ben je dan niet verzekerd van kwaliteit, want een tweedehands telefoon heeft waarschijnlijk die controle niet gehad. 

Garantie is dus het grote verschil tussen een tweedehands en een refurbished iPhone. Wanneer je een telefoon van een particulier overneemt, zal hij of zij je nooit die garantie kunnen geven zoals bij een refurbished iPhone. Bij een refurbished iPhone krijg je soms zelfs twee jaar garantie. Dit komt natuurlijk doordat ze  door reparatie-specialisten helemaal zijn nagekeken op eventuele beschadigingen en defecte onderdelen. Dus ook al kun je een tweedehands iPhone op de kop tikken, wees je wel bewust van de nadelen tegenover een refurbished iPhone.