Oh wat leuk! Al zijn tanden zijn eruit…

Ik heb een paar maanden geleden al eens verteld hoe trots mijn peuter was op haar eerste wiebeltand. Nu bleek al snel dat ze niet één, maar twee wiebeltanden had. Zo trots als een pauw liet ze iedereen haar wiebeltanden zien.

En toen ik een week of twee geleden het idee had dat die tanden er echt nooit uit zouden gaan, liet ze me op een avond zien hoe ze de tanden plat in haar mond kon leggen. Nu kan ik heel wat hebben, maar ik kan er echt niet tegen als iemand haar tanden met haar tong rondjes laat draaien in haar mond. Ik heb haar maar lekker alleen haar tandenfeestje laten vieren dus. Maar goed, heel lang kon dit niet duren, zou je zeggen.

En inderdaad, de volgende middag al, kreeg ik van vrouwlief in een berichtje te horen dat de eerste tand eruit was. De kleuter was natuurlijk weer beretrots. Toen ik ’s middags thuis kwam, was er nog een verrassing. De kleuter had ook haar tweede losse tand er zelf al uitgetrokken. En nu was ze nog trotser dan beretrots. Ze laat het gapende gat in haar rijtje ondertanden dan ook aan iedereen zien.

Tanden eruit!
Tanden eruit!

 

Een van de mooiste dingen in haar wereldje is “tanden eruit”. En dat bleek gisterenavond maar weer. Dochtertje keek naar een aflevering van Tom & Jerry. Het gaat er bij die twee af en toe bijzonder hardhandig aan toe en dit keer liep Tom heel hard tegen een muur. Zo hard dat al zijn tanden eruit vielen. De kleuter reageerde vol enthousiasme: “Oh, wat leuk voor Tom! Al zijn tanden zijn eruit!”