Boer papa

We waren een weekendje op FarmCamps Den Branderhorst. FarmCamps biedt hun gasten een kijkje in het leven op de boerderij, in dit geval een kleinschalig melkveebedrijf in de Achterhoek. Al bij aankomst vonden de kinderen het geweldig, waar ze maar keken was iets nieuws te ontdekken. Koeien, kalfjes, hondjes, pony’s, paarden en konijntjes, een groot speelveld vol buitenspeelgoed bij de tent, een blote voetenpad, boomhut en hooischuur… En toen ze eindelijk tijd hadden om even in onze lodgetent te kijken, vonden ze daarin ook nog een compleet steigerhouten speelhuis!

Het is inmiddels alweer anderhalve week geleden, dat we bij boer Eddy logeerden, maar de kinderen zijn er nog vol van. En terecht, want wat hebben we met zijn allen genoten. Niet alleen de kinderen vonden het geweldig, maar stiekem schuilt er ook een echte boer in mij. Ja, als ik zo’n stal met koeien zie, begint het gewoon te kriebelen.

Toen de zaterdag begon met voeren van de kalfjes en we ons ’s middags ook nog eens in een overall hesen, om onder leiding van boerin Annemarie in de wei koeien te gaan knuffelen, was mijn weekend al helemaal top! Tel daar bij op de vrolijke gezichtjes van de kinderen, die het hele weekend op ontdekkingstocht waren en zich telkens met de stoerste verhalen over koeien, pony’s en trekkers even bij de tent kwamen melden, dan kun je je wel voorstellen dat wij volgend jaar zeker weer een weekendje naar FarmCamps gaan.

Koe knuffelen!
En zeg nou zelf, alleen al bij het zien van dit plaatje krijg jij toch ook helemaal zin in een weekendje FarmCamps?