Ode aan de vrouw: oké, jij bent beter

Het was ongetwijfeld een vrouw die dit onderzoek uitvoerde, maar ze zeggen dat er bewijs is: vrouwen zijn beter en veiliger achter het stuur dan mannen. Autoverhuurder Sunny Cars voerde eind 2016 een onderzoek uit onder meer dan 1000 Nederlanders en ondervond dat mannen vaker te maken hebben met schade én boetes wanneer ze een auto huren in het buitenland. Misschien dat we daardoor doorgaans ook vaker voor extra verzekeringen kiezen? In ieder geval: we komen er niet meer onderuit! 

Vrouwen koningin op de weg

Het is een open deur intrappen: mannen huren vaker auto’s in het buitenland dan vrouwen (40,3% vs 27,5%).  Maar dat betekent niet dat ze betere chauffeurs zijn.

Integendeel! Zo hebben mannen gemiddeld vaker blikschade (49%) of lakschade (52,1%) dan vrouwen (respectievelijk 39,1% en 45,3%). Het is dan ook niet zo opmerkelijk dat mannen vaker voor extra verzekeringen kiezen dan vrouwen. Slechts driekwart (75%) van de mannen neemt extra verzekeringen ten opzichte van 65,5% van de vrouwen.

En ja hoor, het blijven vrouwen, ze doen er nog een schepje bovenop. Van de Nederlanders die met een huurauto in het buitenland een boete krijgen, is de meerderheid man (12,8% vs 10,9%).

Sorry mannen. Mocht je nog meer van deze ellende willen lezen, voor een overzicht van alle resultaten klik je hier.