Laat de meneer de Boer in je los!

door

in

Een maand of twee geleden waren we op ‘safari’. We hadden bij FarmCamps een safaritent gehuurd op de campingboerderij van meneer de Boer. De safaritent alleen al was geweldig, maar meneer de Boer nam ons en de andere campinggasten ook nog eens mee op een toer. We namen een kijkje in zijn melkveehouderij en daarna was het tijd voor spelletjes in het bos. Ik keek vol verbazing toe hoe meneer de Boer met eenvoudige spelletjes en veel enthousiasme alle kinderen wist te vermaken. Ze vonden het geweldig! Na enige observatie werd het me duidelijk: iedereen heeft een beetje meneer de Boer in zich, je moet er alleen even naar zoeken.

Dit weekend gingen we met de kids naar het bos. Het was mooi weer voor een herfstwandeling en al snel waren de kinderen druk op zoek naar kastanjes, eikeltjes en beukenootjes. Mijn peuter zocht ‘pepernootjes’. Toen de kinderen zich na een tijdje begonnen te vervelen, werd het tijd om meneer de Boer in me los te laten. En wis en waarachtig, dat lukte! Met wat enthousiasme en een grote tak, bedacht ik het ene na het andere spelletje.

Laat de meneer de Boer in je los!
Laat de meneer de Boer in je los!

Je hoeft er geen genie voor te zijn. Ik bedacht de volgende spelletjes:
– Kras een lijn in de grond en laat de kinderen er zo ver mogelijk overheen springen.
– Kras twee lijnen in de grond en (KLAARRR voor de start… af!) laat de kinderen er zo snel mogelijk tussen heen en weer rennen.
– Kras een lijn in de grond, laat de kinderen erachter wachten. Terwijl je al wegrent, roep je naar ze: “Wie me het eerst aantikt wint!”.
– Kras een lijn in de grond, ga zelf wat verderop staan met de grote stok en laat de kinderen om je heen rennen, terug naar de lijn.

Doe vooral niet te moeilijk over wie er gewonnen heeft, dat maakt de kinderen toch niets uit. Spelregels zijn er om gebroken te worden. Desnoods roep je: “Jij hebt gewonnen want jij was als eerste, maar jij rende het mooiste, dus jij hebt ook gewonnen! Oh en jij hebt ook gerend, dus jij het ook gewonnen!”.

Na de spelletjes hebben we nog even een picknick geïmproviseerd (iedereen een koekje). En al snel kwamen we ongemerkt weer bij de auto aan.

Toch kan natuurlijk niemand aan de echte meneer de Boer tippen. Mijn peuter en kleuter hebben het nog steeds over de safaritent, meneer de Boer, de koe en de paardjes op de campingboerderij. Wil jij ook op safari of meneer de Boer zelf ontmoeten? Hierbij de links naar FarmCamps en campingboerderij Breehees.